Norma en Napco failliet

Maandag 17 september 2018

Bijzondere tijden in de slapenwereld: afgelopen donderdag zijn Norma en Napco failliet verklaard.
Norma en Napco failliet

Norma Beds bestond sinds 29-09-2015 en was een doorstart na een eerder faillissement van Norma Slaapcomfort bv. Laatstgenoemde bedrijf (later Productiebedrijf Olga bv geworden) was opgericht op 28-07-2012 door het toenmalige management (Barry van Dongen en Ad van der Horst) dat het bedrijf uit 1884 terugkocht van Steinhoff nadat het bedrijf in 1993 verkocht was. Exact drie jaar daarna was Norma failliet gegaan.

Overigens is het onderzoek van de curator naar onbehoorlijk bestuur en paulianeus handelen van dit faillissement nog altijd niet is afgehandeld. In het laatste verslag van 18 juli jongstleden zijn wel eindconclusies getrokken die aan de betrokkenen zijn voorgelegd. De doorstart van Norma werd indertijd mogelijk gemaakt door de overname van Napco Beds voor € 1,6 miljoen.

Ook Napco en Napco International, ook handelend onder de naam Nxtday, zijn op 13 september 2018 failliet gegaan. Napco heeft ook nog twee fabrieken in Bosnië en Herzegovina die matrassen, bedden, dekens en veren maakt. Curator is de heer C. Houtman uit Arnhem.

Merkwaardig is het dat de Hilding Anders Bedding & Mattress Group een kleine drie weken geleden nog een overeenkomst tekende voor een joint venture met Napco Beds. Norma stond twee weken terug nog gewoon op een slaapbeurs in Baarn. Vorige week werd de slapenwereld ook al opgeschrikt door het bankroet van Nijpels Meubelen.

 Links

www.hildinganders.com
www.hildinganders.se
www.napcobeds.com
www.norma.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, slaap, slapen, bed, bedden, matras, matrassen, personalia, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, Hilding, Slumberland, Jensen, Pullman, Eastborn, Carpe Diem, Curem, boxsprings, #hildinganders, #pullman, #eastborn, #carpediem, #curem, #jensen, #slumberland, #norma, #hildinganders, #napco, #napcobeds, #xxtday

Gerelateerd nieuws
The Future of Sleep
De innovatie van slaap: Hšstens en de Dutch Design Foundation slaan de handen ineen voor The Future of Sleep tijdens de DDW.
lees verder
Equilli naar DWI
De slapenafdeling van DWI, De Woonindustrie, in Nieuwegein wordt per 1 december verrijkt met de firma Equilli uit Mechelen.
lees verder
Alicia verlaat Intirio
Voor eventmanager Alicia Gonzalez is het vandaag, 12 oktober, de laatste werkdag bij Easyfairs.
lees verder
Nieuwe exposanten MBB
Naast veel trouwe exposanten staan er ook mooie nieuwe exposanten op de Meubelbeurs Brussel begin november.
lees verder
 
Doorstart voor Lil.nl
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden