Beste en slechtste woonslogans

Donderdag 28 maart 2024

‘Hubo helpt’ is door consumenten verkozen tot de beste slogan in de woonbranche. ‘Een wereld aan ideeën’ van Ikea en ‘Gegarandeerd de laagste prijs van Nederland’ van Keukenconcurrent complementeren de top drie.
Beste en slechtste woonslogans
Beste en slechtste woonslogans

Dit blijkt uit Uitblinkers Woonbranche, een grootschalig onderzoek onder ruim 7.000 Nederlanders door Multiscope, een specialist in online marktonderzoek. Het gemiddelde rapportcijfer voor slogans in de woonbranche is 6,69.

Positioneringsmodel
Het Treacy en Wiersema-model vormt de basis voor dit onderzoek. Dit model gaat ervan uit dat je als bedrijf een duidelijke positionering moet kiezen op het gebied van product leadership (beste product), customer intimacy (beste service) of operational excellence (beste proces). Deze laatste vertaalt zich vaak naar een lage prijs voor de consument.

Een pakkende slogan die de positionering samenvat, maakt daarbij duidelijk waar een bedrijf voor staat.

‘Hubo helpt’ beste slogan
De slogan van Hubo (7,47), de franchiseformule van EK Living/DNG Retail, krijgt het hoogste rapportcijfer. Daarop volgen Ikea (7,46) en Keukenconcurrent (7,34), een formule van DMG De Mandemakersgroep. Het gemiddelde rapportcijfer voor slogans in de woonbranche is 6,69.

Het is opvallend dat in de top vijf twee slogans staan die zich focussen op de beste prijs en één op service (‘Hubo helpt’). In het model van Treacy en Wiersema komt dit neer op de waardes operational excellence en customer intimacy. Daarnaast blijkt uit de slogans van Ikea en Coppelmans dat het consumenten aanspreekt wanneer je ze inspireert met ideeën.

‘Da’s leuk van Xenos’ slechtste slogan
De slogan van Xenos (6,36) krijgt het laagste rapportcijfer. De slogans van Sanitairwinkel (6,45), onderdeel van Sawiday, Kwantum (6,46), onderdeel van de Homefashion Group (HFG) en Grando (6,46), ook een formule van DMG De Mandemakersgoep, volgen.

Het is opvallend dat de slogans met de laagste rapportcijfers niet erg onderscheidend zijn. Deze slogans focussen zich niet op de positionering op beste product, service of proces maar streven over het algemeen een emotionele lading na.Links

www.homefashiongroup.com
www.coppelmans.nl
www.dgnretail.nl
www.dmg.eu
www.ek-retail.com/nl
www.homefashiongroup.com
www.ikea.com
www.multiscope.nl
www.xenos.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, retail, winkel, slogan, verkiezing, onderzoek, #homefashiongroup, #coppelmans, #dgnretail, #dmg, #ekretail, #ikea, #multiscope, #xenos

Gerelateerd nieuws
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Green House collection
Moooi introduceert de nieuwe Green House Beddengoed Collectie. Leverbaar vanaf najaar 2024, ontwikkeld in samenwerking met Bedding House.
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden