Ambiente 2024 trends

Woensdag 27 maart 2024

Interieurtrends 2024 die zichtbaar waren op de Ambiente 2024: Natuurlijke feel-good ruimtes en visionaire experimenten.
Ambiente 2024 trends
Ambiente 2024 trends Ambiente 2024 trends Ambiente 2024 trends Ambiente 2024 trends Ambiente 2024 trends

Puur natuur, digitale innovatie, traditioneel vakmanschap, fascinerende nieuwe materialen: Ambiente 2024 liet zien welke stijlen het interieur in 2024 zullen bepalen en hoe deze vorm zullen krijgen in de vorm van meubels, woonaccessoires en decoraties.

De drie door stijlbureau Bora.Herke.Palmisano geïdentificeerde Ambiente Trends 24+, die terug te vinden waren in het aanbod op de beursstands, boden een compact overzicht: zowel op het gebied van kleurwerelden als op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Het programma Ethical Style zette duurzame accenten voor de productselectie.

 

Kwaliteit van Stilte_puur + vertrouwd

Gezellige leefomgevingen, natuurlijke kleuren en eenvoudige materialen: het verlangen naar rust, helderheid en een duurzame levensstijl ontvouwt zich in een verscheidenheid aan designbenaderingen die worden weerspiegeld in de trend 'Kwaliteit van Stilte_puur + vertrouwd'. Toonaangevende fabrikanten en spannende boetiekmerken tonen in alle producten hun grote waardering voor bestaande grondstoffen, lokale krachten en een toekomst die het waard is om te leven.

 

- De vormgeving is veelzijdig en individueel: het Deense merk Hübsch bijvoorbeeld brengt een vleugje nostalgie met zijn Forma-serie. Geïnspireerd door het strenge formalisme van de jaren 70 en 80, geven de eiken meubelen een edgy touch aan elke kamer.

 

- Met zijn speciale combinatie van elegantie en functioneel minimalisme verbindt de A-collectie van Zone Denmark binnen- en buitenruimtes. De gepoedercoate, duurzame krukjes, banken en bijzettafels vervullen een breed scala aan functies en kunnen op veel verschillende manieren gecombineerd worden. Zowel binnen als buiten zorgen echte vlammen voor een gezellige sfeer.

 

- Het merk Tenderflame maakt ze veilig en milieuvriendelijk met een nieuwe biobrandstof die niet alleen niet giftig, maar ook vlamvertragend is.

 

Visionaire blikvangers

Puur natuur is echter maar één kant van de woontrends van 2024. De Ambiente trend 'Aura of Progress_visionary + elemental' laat zien hoe intens interieurdesign kan zijn.

 

- Producten zoals de sculpturale glazen vaas Amara van Philippi zijn pars pro toto voor deze stijl tussen elementaire kracht en futurisme. De kunstig ingesloten bellen geven de indruk dat ruimte en tijd bevroren zijn in een onderwaterwereld.

 

- De sterke kleurenwereld van deze trend wordt onder andere vertegenwoordigd door de collectie Dorotea Living van het merk Gense. In haar stralende kleuren neemt ze het unieke spectrum van het noorderlicht over. Het assortiment bestaat voor 91% uit gerecycled roestvrij staal, een materiaal dat in principe oneindig vaak kan worden hergebruikt.

 

- Met zijn circulaire ontwerpbenadering raakt het label Recozy de kern van hoe visie, technologie en verantwoordelijkheid werken. Het Duitse bedrijf produceert lokaal met behulp van 3D-printing, wat een bijzondere verscheidenheid aan vormen mogelijk maakt. Het asymmetrische silhouet van de Bent vaas verandert bijvoorbeeld van vorm afhankelijk van de oriëntatie, waardoor het een veelzijdig hoogtepunt wordt.

 

Poëtisch en conceptueel

De trend 'Spirit of Craft_bold + poetical', een combinatie van moderne esthetiek, vakmanschap en geraffineerde kleuren, opent een reeks conceptuele productideeën die inspelen op veranderende leefomstandigheden.

 

- Het merk Noble Denmark presenteert bijvoorbeeld Boomerang, een concept dat het mogelijk maakt om verschillende meubels te maken met slechts één mal. Afhankelijk van de eisen kan een kruk, stoel, loungestoel, bank of tafel worden samengesteld uit 13 of 19 identieke onderdelen.

 

- Cotodama uit Japan combineert technologie en poëzie: het bedrijf zet songteksten om in tekst of afbeeldingen en geeft ze in realtime weer op het scherm - om mee te zingen of gewoon om van te genieten.

 

- Producten zoals de Koto serie van Klatt Objects, waarvan de elementen kunnen worden gebruikt als vazen, schalen of voorraadpotten, laten zien hoe eigentijds traditioneel vakmanschap in deze context kan zijn. Het handgemaakte grafische lijnenspel maakt elk object uniek.

 

- De Elephant Feet steengoedserie van Maomi fascineert daarentegen door de unieke glazuurtechniek, die teruggaat tot het oude China. Met zijn opvallende groene tinten harmonieert hij perfect met het kleurenschema van Ambiente Trends 24+.

 

Ethische stijl veelgevraagd

In alle interieurstijlen staat het megatrend van duurzaamheid steeds meer centraal. Met het programma Ethical Style vestigt Ambiente daarom bewust de aandacht op exposanten met duurzame producten en benaderingen.

 

- Made51 doet bijvoorbeeld veel goeds. Het initiatief van de United Nations Refugee Agency (UNHCR) werkt samen met partners uit het bedrijfsleven om wereldwijd perspectieven te openen voor gevluchte ambachtslieden. In de ateliers worden eigentijdse handgemaakte collecties gemaakt, waaronder opvallende woonaccessoires.

 

- Het label Madame Stoltz biedt ook prachtige producten met een sociale missie. Bijzondere blikvangers zijn dekens gemaakt van afgedankte sari's of spiegeldozen en planken gemaakt van gebruikte baksteenvormen.

 

- Het Finse bedrijf Mifuko, dat samenwerkt met vrouwelijke ambachtslieden op het platteland van Kenia, Ghana en Tanzania, slaat een brug tussen hedendaags design en gerichte hulp. Het project, dat nu 15 jaar actief is, geeft lokale vrouwen meer macht, promoot eerlijke handel en eert traditioneel vakmanschap.

 

- Het fairtrade gecertificeerde label Original Home volgt een strikt duurzame lijn. Het handgemaakte thuistextiel wordt bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede vezels of katoenresten, terwijl kleine meubelstukken worden gemaakt van houtafval van oude huizen of boten.

Wie op zoek is naar eigentijdse, duurzame oplossingen voor kleinere huizen, komt aan zijn trekken bij het merk Handed By, dat een serie tafels en stoelen presenteert die ook als opbergruimte kunnen worden gebruikt.

 

Beursdata 2025

Ambiente, Christmasworld en Creative World blijven tegelijkertijd plaatsvinden in het beurscentrum van Messe Frankfurt. Ze worden echter verplaatst naar begin februari om ervoor te zorgen dat de belangrijkste beurzen wereldwijd op dezelfde datum plaatsvinden.

 

Ambiente/Christmasworld:

07 t/m 11 februari 2025

Creativeworld:

07 t/m 10 februari 2025Links

ambiente.messefrankfurt.com
christmasworld.messefrankfurt.com
creativeworld.messefrankfurt.com
www.netherlands.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, trends, trendpresentatie, aards, kleuren, design, trendarea, thema, led, woonaccessoires, verlichting, kaarsen, kamerparfum, duurzaam, natuurlijk, circulair, presentatie, exposanten, beurs, beursorganisatie, frankfurt, veroudering, natuur, aqua, kleuren, mineralen, #ambiente, #messefrankfurt, #creativeworld, #christmasworld, #ethicalstyle

Gerelateerd nieuws
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
Overname Erfal gaat niet door
Op 11 april 2024 heeft Hunter Douglas GmbH, Düsseldorf, zijn aanmelding voor de overname van Erfal GmbH & Co. KG afgeblazen wegens mededingingsbezwaren van het Bundeskartellamt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden