Pastoe: 3 miljoen verlies

Donderdag 28 maart 2024

RTL Nieuws meldt van meubelmaker Pastoe in de twee jaar die vooraf gingen aan faillissement in februari een verlies maakte van bijna € 3 miljoen. Curator Bas van Dijen geeft echter blijk van hoop op een doorstart.
Pastoe: 3 miljoen verlies

De iconische Nederlandse meubelmaker Pastoe ging in februari failliet. Het ging al langer niet goed met het bedrijf, volgens de curator had dit onder meer te maken met de kostenstijgingen in de afgelopen jaren.

 

Uit het zojuist verschenen faillissementsverslag blijkt dat de gemiddelde jaaromzet in afgelopen vier jaar nog geen € 4,4 miljoen bedroeg. Elk jaar was er bovendien sprake van verlies, € 2,5 miljoen in 2022 en bijna een half miljoen in 2023. Er waren geen buffers beschikbaar om dit op te vangen. RTL Z concludeerde op basis van jaarrekeningen dat het bedrijf eind 2021 een negatief eigen vermogen had van € 2,7 miljoen.

 

Toch schrijft curator Bas van Dijen in zijn verslag 'in eerste instantie te zijn overspoeld met interesse in de onderneming'. Dat schrijft hij toe aan de 'goede naam en reputatie van het merk Pastoe'. Er wordt nog onderhandeld over een mogelijke doorstart, maar deze gesprekken bevinden zich volgens hem in de laatste fase.

 

Bewindvoerder is Bas van Dijen, werkzaam bij Okkerse &Schop Advocaten uit Lelystad, M +31 (0)6-2291 7031, E: b.vandijen@okkerse-schop.nl.

 

P.S. 30-03-2024: Pastoe overgenomen!Links

www.pastoe.nl
www.okkerse-schop.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, meubel, kast, tafel, salontafel, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, 30020907, #pastoe, #umspastoe, #failliet, #toonkamer, #ddci, #dutchdesigncenter

Gerelateerd nieuws
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Ontwerpen Roos Reedijk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden