Goed vooruitzicht Techtextil & Texprocess 2024

Dinsdag 02 april 2024

De internationale textielindustrie is klaar om naar de toekomst te kijken op Techtextil en Texprocess van 23 tot 26 april 2024. Deze twee toonaangevende vakbeurzen zijn hotspots voor innovaties, textieloplossingen en netwerken.
Goed vooruitzicht Techtextil & Texprocess 2024
Goed vooruitzicht Techtextil & Texprocess 2024 Goed vooruitzicht Techtextil & Texprocess 2024 Goed vooruitzicht Techtextil & Texprocess 2024 Goed vooruitzicht Techtextil & Texprocess 2024 Goed vooruitzicht Techtextil & Texprocess 2024

Het spectrum aan textieloplossingen dat op Techtextil wordt gepresenteerd is wereldwijd ongeëvenaard. Bezoekers kunnen een buitengewoon scala aan producten ontdekken in twaalf toepassingsgebieden, die worden gebruikt in veel verschillende industrieën - van automotive tot mode, en van geneeskunde tot bouw. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onder meer vezels en garens, non-wovens, composieten, gecoat textiel en technologieën zullen door bedrijven op Techtextil worden gepresenteerd.

 

Texprocess is het internationale platform voor exposanten van de nieuwste machines, apparatuur, processen en diensten voor de productie van kleding, textiel en flexibele materialen. Het spectrum van te bezichtigen producten varieert van onder andere naaitechnologie en materialen, borduurtechnologie, bevestiging, cad/cam en snijden tot recyclingtechnologieën. De bedrijven die hun deelname aan Texprocess 2024 hebben aangekondigd zijn Assyst/Style3D (Duitsland), Astas (Turkije), Barudan Co (Frankrijk), Brother Internationale Industriemaschinen (Duitsland), Bullmer (Duitsland), Dürkopp Adler (Duitsland), IMA (Italië), Kai Corporation (Japan), Morgan Tecnica (Italië), Natific (Zwitserland), Orox Group (Italië) en Tajima Industries (Japan).

 

Econogie: duurzaamheid als motor voor innovatie

Duurzaamheid en economische efficiëntie gaan samen en deze doelstelling wordt bevorderd door de wereldwijde handelsbeurzen van Messe Frankfurt - het Texpertise Network - met de heroriëntatie van de duurzame formats. Dit omvat niet alleen de overkoepelende rubriek 'Econogy', die ecologie en economie met elkaar verbindt, maar vooral de standaardisatie van duurzame evaluatiecriteria voor de selectie van hulpbronbesparende producten, processen en exposanten. Econogy zorgt zo voor transparantie en vergelijkbaarheid over de hele linie. Hiervoor werkt Messe Frankfurt samen met onafhankelijke, externe duurzaamheidsexperts om rekening te houden met de nieuwste goedgekeurde keurmerken en certificaten en om Sustainable Development Goals te integreren in de controles.

 

De diensten die samenhangen met Econogy op Techtextil en Texprocess omvatten de Econogy Finder, een directory van gecertificeerde leveranciers van duurzame producten, waarmee bezoekers direct naar hen toe kunnen gaan.

 

De beste manier om ideale duurzame oplossingen te vinden is in het kader van een uitwisseling van ideeën en informatie, en de Econogy Talks bieden hiervoor de perfecte setting.

 

Uitdagingen aangaan met digitalisering

Digitalisering helpt bedrijven het hoofd te bieden aan de uitdagingen waar hun industrieën momenteel voor staan en concurrerend te blijven. Bedrijven kunnen profiteren van digitale ontwikkelingen om grondstof- en arbeidstekorten, energiekosten of toegenomen duurzaamheidseisen tegen te gaan en efficiënter, sneller, flexibeler, transparanter en kosteneffectiever te produceren.

 

Digitalisering biedt talloze nieuwe mogelijkheden voor technologieën en textielproducten. En de nieuwste ontwikkelingen zijn te zien op Texprocess. Daar presenteren internationale exposanten hun nieuwste producten. Het spectrum varieert van productietechnologieën, via textielverwerkingsmachines, vezels, garens en nonwovens, tot functioneel en slim textiel. De verscheidenheid aan industrieën waarin de producten worden gebruikt is uniek. Van de medische en mobiliteitssector tot de bouwsector, ze worden gebruikt in alle toepassingsgebieden. Bovendien zorgt digitalisering voor een aanzienlijke vooruitgang in de textielindustrie: niet alleen kunnen productie- en verwerkingsprocedures efficiënter worden gemaakt, maar slimme producten kunnen ook nieuwe toegevoegde waarde creëren.

 

Nieuw: Zone Natuurprestaties

Een bijzonder hoogtepunt is het Nature Performance gebied. Deze bevindt zich in hal 9.1 in het productsegment Vezels & Garens. De deelnemende exposanten presenteren state-of-the-art alternatieve, recyclebare en duurzame materialen met toekomstbestendige functionele eigenschappen. Hun spectrum varieert van natuurlijke vezels en materialen tot biobased vezels en materialen. De presentaties van de exposanten richten zich op hun prestaties voor een breed scala aan toepassingen: van architectuur, bouw, mobiliteit en geneeskunde tot de kledingindustrie.

 

Nieuw: Materialen van de toekomst door Franklintill

In hetzelfde gebied nodigt het gerenommeerde trend- en toekomstbureau Franklintill bezoekers uit om een spannend inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken op het gebied van regeneratief design. Onder de titel Future Materials cureert en eert Franklintill visionaire ontwerpers en producenten die een bijzondere bijdrage leveren op dit gebied. De wereldwijd georiënteerde materialenbibliotheek toont state-of-the-art textiel, succesvolle benaderingen en vooruitstrevende projecten en opent nieuwe perspectieven voor producten, partnerschappen en netwerken voor geïnteresseerde bezoekers. Naast eerder op Heimtextil zal deze presentatie voor het eerst ook op deze beurzen worden gepresenteerd.

 

Kortom, er zijn optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie.Links

www.techtextil.messefrankfurt.com/frankfurt
www.texprocess.messefrankfurt.com/frankfurt
www.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, textiel, duurzaamheid, verwerking, veredeling, functioneel. techniek, innovatie, jongeren, evenementen, digitaal, frankfurt, awards, materialen, trends, duurzaamheid, tour, forum, innovatie, exposanten, internationaal, #messefrankfurt, #techtextil, #texprocess, #futurelibrary, #econogy, #franklintill

Gerelateerd nieuws
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Green House collection
Moooi introduceert de nieuwe Green House Beddengoed Collectie. Leverbaar vanaf najaar 2024, ontwikkeld in samenwerking met Bedding House.
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden