Nieuwe Tica in Ede

Dinsdag 26 maart 2024

Cash & carry showroom Tica gaat naast de vestingen in Aalsmeer en Venlo deze zomer een nieuwe vestiging in Ede openen. Als pilot voor internationale expansie én het focussen op een nieuwe doelgroep.
Nieuwe Tica in Ede

De nieuwe Tica-vestiging bevindt zich in het Groothandelscentrum Plantion aan de Wellensiekstraat 4 in Ede en heeft een oppervlakte van 2.500m². GHC Plantion staat bekend als de laatste veiling in Nederland met een klok waar kwekers, bloemisten en sierteeltdetaillisten dagelijks verse bloemen inkopen.

De planning voor deze vestiging omvat een verbouwings- en inrichtingsfase, gevolgd door een 'soft' opening in augustus 2024 en een officiële opening op een later moment.

Tica, de vestiging in Venlo voegt de ondertitel Trends & Trade sinds eind 2021 toe, geeft aan dat deze uitbreiding een cruciale stap in haar groeistrategie is. Bovendien dient deze stap als pilot voor internationale expansie, maar ook voor een verschuiving in doelgroep door bloemisten en groenprofessionals centraal te stellen.

Met de lancering van Tica in Ede wordt de focus dan ook vooral gelegd op de behoeften van deze groenprofessionals, met als doel de inkoopervaring van deze specifieke doelgroep verder te optimaliseren. Met de nieuwe vestiging in Ede breidt het haar aanbod dus uit.


Het merk- en productaanbod is gericht op meer dan alleen de behoeften van de groene wederverkoper. Tica-directeur Rogier Uivel: 'Met meer dan 60 verschillende merken kunnen huidige klanten van het GHC Plantion bij Tica profiteren van een nog uitgebreider assortiment. Dit maakt het voor hen mogelijk om hun winkel met onderscheidend aanbod in te vullen en iedere week hun klanten te verrassen.'
Omdat het GHC Plantion een hoge bezoekfrequentie heeft, is het de bedoeling dat het assortiment van Tica in Ede continu aangepast wordt om bezoekers te kunnen blijven verrassen.

 

Tica is sinds 2016 onderdeel van PW Markets, dat later dat jaar een samenwerking met de Belgische branchegenoot Van Remoortel aankondigde.Links

www.tica.nl
www.trendstrade.nl
www.ghcplantion.nl

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning interieur, inrichting, interieurartikel, kleinmeubel, kleinmeubilair, woonaccessoire, decoratie, decoratie-artikel, gedekte tafel, gift, accessoire, geschenk, cadeau, kado, outdoor, buiten, tuin, kerstpakket, relatiegeschenk, valentijnsdag, pasen, feest, vaderdag, moederdag, beurs, evenement, show, bloem, woondecoratie, samenwerken, #tica, #trendsandtrade, #fashionextras, #venlo, #ticatrendandtrade, #ghcplantion, #plantion

Gerelateerd nieuws
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
Hekwerk op maat
[Sponsored artikel] - Het creëren van een maatwerk hekwerk kan een waardevolle toevoeging zijn aan elk eigendom voor het definiëren van grenzen, toevoegen van esthetische waarde of verbeteren van beveiliging.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden