Overname winkels Casa

Woensdag 10 april 2024

Xenos neemt acht winkels van Casa over in Nederland. Xenos verkocht deze vestigingen vijf jaar geleden zelf aan Casa.
Overname winkels Casa
Overname winkels Casa

Xenos neemt acht van zijn voormalige winkels terug van Casa. In 2018 verkocht de uiteenvallende Blokker Holding 110 winkels van Xenos aan internationale concurrent Casa. Na de transactie bleven voor Xenos nog maar een zestigtal vestigingen over, terwijl Casa zo zijn eerste stappen op de Nederlandse markt zette.

 

De rollen draaien nu echter om: Xenos zegt dit jaar weer ruim 165 winkels te hebben, terwijl Casa zichtbaar afslankt op de markt die het pas vijf jaar geleden betrad. In mei zal het Xenos-logo op de acht locaties op de gevels verschijnen, aldus een persbericht. Als eerste komen de Meubelboulevard van Breda en Trefcenter Venlo aan de beurt, gevolgd door Eindhoven, Terneuzen, Maastricht, de Meubelboulevard in Heerlen, Leeuwarden en Apeldoorn.

 

Sinds 2019, na de afstoting door Blokker, maakt Xenos deel uit van het Nederlandse familiebedrijf Nieuwgeluk Group. De toevoeging van de locaties is een strategische zet om de groei en bereikbaarheid van het winkelnetwerk te versnellen. Het gaat om 'een aantal van de in Nederland nog gewilde locaties'.Links

www.xenos.nl
www.casa.nl

Tags

nieuws, interieur, overname, winkels, terugkoop, locaties, vestigingen, groei, krimp, concept, formule, winkelformule, nederland, belgie, familiebedrijf, afstoten, #blokker, #casa, #xenos, #nieuwgelukgroup

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
Servies Piet Boon by Serax
Piet Boon en Serax komen samen met nieuwe serviescollecties, waarmee men volgens het bedrijf onvergetelijke eetervaringen in de buitenlucht kan creëren.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden