Overname Pastoe door RGSA & Moooi

Zaterdag 30 maart 2024

Er is een nieuwe toekomst voor Pastoe dankzij een overname door een joint venture tussen Moooi en RSGA Design. Dat maakten de bedrijven bekend.
Overname Pastoe door RGSA & Moooi

Meldden we eergisteren nog dat de schuld bij Pastoe fors was opgelopen in de afgelopen twee jaar, de Nos publiceerde gisteren dat de schuld zelfs al in 2021 zou zijn opgelopen tot bijna € 7 miljoen in 2021. Dat heeft half februari geleid tot het faillissement.

Maar nu hebben Moooi en RSGA (bekend van Rietveld Originals, Spectrum, Gelderland en Atelier Artiforte) Pastoe overgenomen en er hierdoor voor gezorgd dat het 110-jaar oude merk blijft bestaan. Moooi en RSGA Design zien potentieel om het merk Pastoe en haar collectie nieuw leven in te blazen onder hun gezamenlijke vlag in de vorm van het nieuwe bedrijf Pastoe Furniture bv. Volgens RSGA Design-oprichter Titus Darley willen de bedrijven dat onder meer gaan doen door de meubels over de hele wereld te gaan verkopen.

In de komende periode zal intensief worden gewerkt aan het optimaliseren van de collectie en het herstarten van de productie in een aangepaste vorm. Wat dat precies betekent voor het personeel, klanten en leveranciers, is echter nog niet duidelijk.

 

P.S. 02-04-2024: Volgens het FD is een overnamedeal met een andere partij op het laatste moment afgeketst omdat deze er niet uitkwam met de verhuurder van het productiepand in Houten. Daardoor vertrekt Pastoe waarschijnlijk uit Houten en behouden slechts drie van de 35 werknemers hun baan, waar anders meer mensen in dienst hadden kunnen blijven.Links

www.gelderlandgroep.com
www.moooi.com
www.pastoe.nl
www.rsgadesign.com
www.spectrumdesign.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, meubel, kast, tafel, salontafel, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, 30020907, #atelierartiforte, #rietveldoriginals, #gelderlandgroep, #spectrumdesign, #pastoe, #umspastoe, #failliet, #toonkamer, #ddci, #dutchdesigncenter, #moooi, #rsgadesign, #furnituredesign

Gerelateerd nieuws
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Ontwerpen Roos Reedijk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden