Lagere omzet meubels en woninginrichting

Woensdag 03 april 2024

De Nederlandse detailhandel zet 3% meer om in februari 2024 dan vorig jaar in dezelfde maand, zo rapporteert het CBS. Meubel en woninginrichting daalden, dhz (inclusief vloeren en keukens) stegen.
Lagere omzet meubels en woninginrichting
Lagere omzet meubels en woninginrichting Lagere omzet meubels en woninginrichting

De Nederlandse detailhandel heeft in februari 3,0% meer omgezet dan in februari 2023, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,7% hoger. De omzet van de non-food (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide met 3,9% en de omzet van de foodsector (winkels in voedings- en genotmiddelen) met 1,4%. Online is 5,3% meer omgezet dan een jaar eerder.

 

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van kalenderdagen in februari. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 5,0% hoger dan in februari 2023.

 

Omzet non-food bijna 4% hoger

De omzet van de non-food (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide in februari 2024 met 3,9%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was ook 4,6% hoger dan een jaar eerder.

 

De drogisterijen, de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren; 2,7%) hebben in februari meer omgezet dan in februari 2023. Daarentegen hebben de kledingwinkels, de winkels in recreatie-artikelen, de winkels in consumentenelektronica en de winkels in meubels en woninginrichting (-1,3%) in februari minder omgezet.

 

Omzet food ruim 1% hoger

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in februari 1,4% meer omzet behaald dan in februari 2023. Het verkoopvolume was 0,5% lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 1,1% hoger, de omzet van de speciaalzaken was 3,8% hoger.

 

Online 5,3% meer omgezet

De onlineomzet was in februari 5,3% hoger dan in februari 2023. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 8,1% meer omgezet. De onlineomzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 0,9% hoger.

 

De onlineomzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen en de winkels in overige non-foodartikelen lag in februari 2024 hoger dan in februari 2023. De onlineomzet van de winkels in consumentenelektronica en de kledingwinkels was lager dan een jaar eerder.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, vloerenwinkels, keukenzaken DHZwinkels, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, februari, #cbs

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
 
In hoogte verstelbaar hoofdkussen
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
Servies Piet Boon by Serax
Piet Boon en Serax komen samen met nieuwe serviescollecties, waarmee men volgens het bedrijf onvergetelijke eetervaringen in de buitenlucht kan creëren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden