Top 15 Vlaamse meubelwinkels

Donderdag 25 april 2024

De Belgische website Trends heeft zich verdiept in zelfstandige meubelwinkels in Vlaanderen. Hoe staan zij er voor? Welke vijftien bedrijf steken boven de rest uit, als het gaat om cashflow?
Top 15 Vlaamse meubelwinkels
Top 15 Vlaamse meubelwinkels

In de lijst staan alleen zelfstandige uitbaters met maximaal twee winkels. Het zijn allemaal Vlaamse familiebedrijven De meest rendabele winkels liggen aan de rand van de wat kleinere centrumsteden. Het zijn winkels van duizenden vierkante meter, met veel parkeerplaatsen en een breed aanbod. Vaak hebben deze winkels een eigen restaurant, of in het geval van Gero Wonen een kinderbioscoop. Klanten winkelen bij dit bedrijf gemiddeld drie uur. Gero Wonen uit Lier staat bovenaan de lijst.

 

De nummer zes in de lijst, Prenuptia uit Genk bestaat bijna tachtig jaar. De familie Van den Poel heeft twee winkels, Krea en Colifac, met onder meer een ruim aanbod voor kinderen. De familie Verfaillie-Sintobin komt twee keer voor in de lijst. Deze familie is eigenaar van het nummer drie, Top Interieur, en het nummer tien, Top Mart. De familie Govaerts staat op de vijfde plek met Gova meubelen en op nummer zeven met hun andere bedrijf Ygo. Maar liefst negen ondernemingen in de lijst hebben ruim de helft eigen vermogen, zoals nummer twee, de nv Poppels Meubelhuis. Het bedrijf van de familie Coenen bestaat al 88 jaar.

 

Het is overigens niet allemaal hosanna. In 2023 gingen veertien meubelzaken failliet en er stoppen meer bedrijven dan starten (foto 2).

 

De top 15 van Vlaamse meubelbedrijven in 2022 met de beste cashflow (inkomsten minus de uitgaven):

 

1. Meubelen Gero (Lier)

2. Poppels Meubelhuis (Ravels)

3. Top Interieur (Zandhoven)

4. Meubelen Deba (Sint-Niklaas)

5. Meubelen Gova (Lier)

6. Prenuptia (Genk)

7. Ygo (Lier)

8. Cockaert Design (Meise)

9. Monikids (Sint-Niklaas)

10. Top Mart (Izegem)

11. Weyne Meubelen (Zarren)

12. Jore (Riemst)

13. Meubelen Vandermeeren (Veurne)

14. Nibema (Riemst)

15. Meubelen De Graeve (Beernem)Links

www.trends.knack.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, meubelen, bank, zitbank, fauteuil, wonen, woning, woon, interieur, slaapcomfort, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, #trends

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
 
In hoogte verstelbaar hoofdkussen
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden