Nieuwe directeur Adova

Dinsdag 23 april 2024

De Franse beddenfabrikant Adova, bekend van Treca en Simmons of mogelijk van Hotelys en Aube Sofa, heeft een nieuwe algemeen directeur.
Nieuwe directeur Adova

Antione Colin (foto) is de nieuwe man die naast president Charles-Henri Deon de beddenfabrikant Adova Group gaat leiden en de strategie gaat bepalen. Dat meldt de EBIA (European Bedding Industries Association), waar Adova lid van is.

Net als Deon, die bijna 7 jaar geleden bij Adova begon als commercieel directeur, heeft Colin geen verleden in het bedden- of interieurvak. Hij was hiervoor bijna 11 jaar actief bij private equity bedrijf Perceva, dat onder meer de Adova Group (sinds 2016) in de portefeuille heeft.

Adova Group, opgericht in 2016, heeft meer dan 780 mensen in dienst in vijf productievestigingen. De groep is naar eigen zeggen aanwezig in tien landen en had in 2022 een omzetprognose van € 160 miljoen. Het bedrijf is exposant van De Woonindustrie in Nieuwegein en was afgelopen januari ook te vinden met Tréca op de Imm in Keulen. In Nederland is DBC sinds 2022 distributeur voor de merken van de groep.Links

www.adova-group.com
www.europeanbedding.eu
www.perceva.fr

Tags

Nieuws, interieur, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, inrichting, bed, matras, ledikant, personalia, #bedding, #mattresses, #adovagroup, #europeanbedding, #perceva, #dewoonindustrie, #immcologne, #ebia

Gerelateerd nieuws
 
In hoogte verstelbaar hoofdkussen
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Velda overgenomen
Ondernemers Bart en Rick Dekkers van Key West Bedding voeren de merken Cinderella, Businessclass, The Key Collection en Sunday. In 2023 namen zij Ubica over en dit jaar is hier de merknaam Velda bijgekomen.
lees verder
Uitbreiding assortiment Cloudpillo
Cloudpillo breidt zijn assortiment uit en verkoopt inmiddels ook dekbedden, matrassen, toppers, hoeslaken en nog meer producten.
lees verder
Fedustria licht positief over 2024
Karla Basselier, ceo Fedustria: 'Om duurzaam te blijven groeien hebben onze bedrijven dringend nood aan een coherent en ambitieus industriebeleid op lange termijn.'
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden