Cyberaanval Carpetright

Dinsdag 23 april 2024

Het Britse Carpetright had afgelopen week te maken met een cyberaanval. Als gevolg daarvan sloot de Nederlandse tak zijn systemen, zo bevestigt het bedrijf aan RTL Nieuws.
Cyberaanval Carpetright

Retailtrends.nl meldt dat er nog wordt onderzocht of de cybercriminelen toegang hebben gehad tot de Nederlandse systemen. Om verdere risico’s te voorkomen zijn sinds woensdag alle pin-terminals van de Nederlandse winkels afgekoppeld. Betalingen bij de keten gaan nu contant of via een bankoverschrijving.

 

De vloerenketen heeft volgens Britse media te maken met een computervirus, wat duidt op ransomware. Cybercriminelen gebruiken deze methode vaak om bepaalde databestanden te versleutelen. In ruil voor losgeld geven ze de bestanden weer vrij.

 

Carpetright is zeker niet de eerste retailer die te maken krijgt met een cyberaanval. Zo werd afglopen winter het inmiddels failliete Sprinter getroffen door een datahack. Andere bekende voorbeelden zijn Mediamarkt en Wehkamp. Die laatste betaalde uiteindelijk € 144.000 om de gestolen gegevens terug te krijgen.Links

www.carpetright.nl

Tags

nieuws, interieur, winkelketen, digitaal, hack, hackers, cyberaanval, systemen, betaling, gegevens, stelen, retail, databestanden, versleutelen, kassa, winkelsysteem, sluiten, #carpetright, #wehkamp. #mediamarkt

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Terracotta vloer
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden