Norma en Napco failliet

Maandag 17 september 2018

Bijzondere tijden in de slapenwereld: afgelopen donderdag zijn Norma en Napco failliet verklaard.
Norma en Napco failliet

Norma Beds bestond sinds 29-09-2015 en was een doorstart na een eerder faillissement van Norma Slaapcomfort bv. Laatstgenoemde bedrijf (later Productiebedrijf Olga bv geworden) was opgericht op 28-07-2012 door het toenmalige management (Barry van Dongen en Ad van der Horst) dat het bedrijf uit 1884 terugkocht van Steinhoff nadat het bedrijf in 1993 verkocht was. Exact drie jaar daarna was Norma failliet gegaan.

Overigens is het onderzoek van de curator naar onbehoorlijk bestuur en paulianeus handelen van dit faillissement nog altijd niet is afgehandeld. In het laatste verslag van 18 juli jongstleden zijn wel eindconclusies getrokken die aan de betrokkenen zijn voorgelegd. De doorstart van Norma werd indertijd mogelijk gemaakt door de overname van Napco Beds voor € 1,6 miljoen.

Ook Napco en Napco International, ook handelend onder de naam Nxtday, zijn op 13 september 2018 failliet gegaan. Napco heeft ook nog twee fabrieken in Bosnië en Herzegovina die matrassen, bedden, dekens en veren maakt. Curator is de heer C. Houtman uit Arnhem.

Merkwaardig is het dat de Hilding Anders Bedding & Mattress Group een kleine drie weken geleden nog een overeenkomst tekende voor een joint venture met Napco Beds. Norma stond twee weken terug nog gewoon op een slaapbeurs in Baarn. Vorige week werd de slapenwereld ook al opgeschrikt door het bankroet van Nijpels Meubelen.

 Links

www.hildinganders.com
www.hildinganders.se
www.napcobeds.com
www.norma.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, slaap, slapen, bed, bedden, matras, matrassen, personalia, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, Hilding, Slumberland, Jensen, Pullman, Eastborn, Carpe Diem, Curem, boxsprings, #hildinganders, #pullman, #eastborn, #carpediem, #curem, #jensen, #slumberland, #norma, #hildinganders, #napco, #napcobeds, #xxtday

Gerelateerd nieuws
 
Imm Cologne komt eraan
lees verder
Swiss Sense met VT Wonen
Swiss Sense introduceert een nieuwe collectie in samenwerking met VT Wonen: de Lifestyle by VT Wonen boxsprings-collectie.
lees verder
Fonq doet weer VT Wonen
Fonq wordt per april licentiepartner van VT Wonen en gaat opnieuw de gehele logistiek en klantenservice voor het interieurlabel doen.
lees verder
Vossen licentiepartner Esprit
Vanaf 1 juli 2019 zal de Oostenrijkse fabrikant Vossen een collectie badmode van modebedrijf Esprit gaan voeren. Essenza Home blijft wel de bedmode doen.
lees verder
Navem Meubelcongres verleidt
Het nieuwe verleiden. Van surfer tot shopper. Dit is het thema van het jaarlijkse meubelcongres van de Navem op dinsdag 11 december in Mechelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden