Ikea saneert, ook in Benelux

Vrijdag 04 mei 2018

Ikea gaat binnenkort 150 banen schrappen, de meeste in Zweden, maar ook een deel in BelgiŽ en Nederland. De interieurketen wil hierdoor beter concurreren met grote internetwinkels.
Ikea saneert, ook in Benelux

Ikea Group maakte gisteren de reorganisatie bekend. In totaal zullen 150 banen verdwijnen, zo'n veertig in België en Nederland, hoewel het precieze aantal nog niet is bevestigd. Het gaat uitsluitend om ondersteunende functies, onder meer personeelszaken, marketing en communicatie.

Met de ingrepen hoopt Ikea beter te concurreren met bijvoorbeeld Amazon, dat recent nog twee meubelmerken lanceerde, maar ook met het Indiase Flipkart en het Duitse Otto en Home24. Ikea heeft lang toegekeken, maar investeert de laatste tijd wel flink in de uitbouw van e-commerce. Daarnaast wil het bedrijf meer kleinere stadswinkels. De komende drie jaar wordt er meer dan € 3 miljard in de organisatie geïnvesteerd.

 Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woonwarenhuis, winkel, shop, outlet, keten, project, restaurant, retail, woninginrichting, woninginrichtingsproducten, woon, woning, verlichting, stoel, ontwerp, design, online, ecommerce, webwinkel, internet, e-commerce, reorganisatie, sanering, #ikea

Gerelateerd nieuws
Nieuwe stofcollecties Zimmer + Rohde
Het Duitse textielhuis Zimmer + Rohde heeft voor haar drie labels Zimmer + Rohde, Ardecora en Hodsoll McKenzie recent de nieuwe herfstcollecties uitgebracht.
lees verder
 
Omzetgroei voor moeder Lampen24.nl
lees verder
 
Hml samen met JWR
lees verder
Japan boeit Chivasso
Het is begin zomer en dus worden de herfstcollecties weer gepresenteerd. De zeer uitgebreide en fraaie New Ways van Chivasso zijn geÔnspireerd door de bijzondere esthetiek van de Japanse cultuur.
lees verder
Omzet interieur goed
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 3,4% meer omgezet dan in mei 2017, het volume was 3,2% hoger. De omzet van non-food, waaronder het interieursegment, steeg weer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden