Ikea saneert, ook in Benelux

Vrijdag 04 mei 2018

Ikea gaat binnenkort 150 banen schrappen, de meeste in Zweden, maar ook een deel in België en Nederland. De interieurketen wil hierdoor beter concurreren met grote internetwinkels.
Ikea saneert, ook in Benelux

Ikea Group maakte gisteren de reorganisatie bekend. In totaal zullen 150 banen verdwijnen, zo'n veertig in België en Nederland, hoewel het precieze aantal nog niet is bevestigd. Het gaat uitsluitend om ondersteunende functies, onder meer personeelszaken, marketing en communicatie.

Met de ingrepen hoopt Ikea beter te concurreren met bijvoorbeeld Amazon, dat recent nog twee meubelmerken lanceerde, maar ook met het Indiase Flipkart en het Duitse Otto en Home24. Ikea heeft lang toegekeken, maar investeert de laatste tijd wel flink in de uitbouw van e-commerce. Daarnaast wil het bedrijf meer kleinere stadswinkels. De komende drie jaar wordt er meer dan € 3 miljard in de organisatie geïnvesteerd.

 Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woonwarenhuis, winkel, shop, outlet, keten, project, restaurant, retail, woninginrichting, woninginrichtingsproducten, woon, woning, verlichting, stoel, ontwerp, design, online, ecommerce, webwinkel, internet, e-commerce, reorganisatie, sanering, #ikea

Gerelateerd nieuws
Epos via Stas
Sinds kort vertegenwoordigt Stas Home Déco uit Barendrecht als agent het Zweedse woondecoratielabel Epos of Sweden in België en Nederland.
lees verder
 
Home Stock Eindhoven permanent
lees verder
Omzet interieur opnieuw grillig
De Nederlandse detailhandel heeft in februari 1,5% meer omgezet dan in maart 2017, het volume was bijna 2% hoger. Maar non-food kromp met bijna 1% en dhz-, keuken- en vloerenzaken zelfs nog iets meer!
lees verder
 
Nieuwe Egger-collectie via Gelasta
lees verder
Sika blijft zelfstandig
Na 3,5 jaar is het Sika gelukt om de overnamestrijd met Saint-Gobain te beëindigen en een zelfstandige toekomst zeker te stellen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden