Ikea saneert, ook in Benelux

Vrijdag 04 mei 2018

Ikea gaat binnenkort 150 banen schrappen, de meeste in Zweden, maar ook een deel in BelgiŽ en Nederland. De interieurketen wil hierdoor beter concurreren met grote internetwinkels.
Ikea saneert, ook in Benelux

Ikea Group maakte gisteren de reorganisatie bekend. In totaal zullen 150 banen verdwijnen, zo'n veertig in België en Nederland, hoewel het precieze aantal nog niet is bevestigd. Het gaat uitsluitend om ondersteunende functies, onder meer personeelszaken, marketing en communicatie.

Met de ingrepen hoopt Ikea beter te concurreren met bijvoorbeeld Amazon, dat recent nog twee meubelmerken lanceerde, maar ook met het Indiase Flipkart en het Duitse Otto en Home24. Ikea heeft lang toegekeken, maar investeert de laatste tijd wel flink in de uitbouw van e-commerce. Daarnaast wil het bedrijf meer kleinere stadswinkels. De komende drie jaar wordt er meer dan € 3 miljard in de organisatie geïnvesteerd.

 Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woonwarenhuis, winkel, shop, outlet, keten, project, restaurant, retail, woninginrichting, woninginrichtingsproducten, woon, woning, verlichting, stoel, ontwerp, design, online, ecommerce, webwinkel, internet, e-commerce, reorganisatie, sanering, #ikea

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe boxspring Avek
lees verder
 
Mflor introduceert Solcora
lees verder
Volop nieuws Vakbeurs DWI
Gisteren is de Vakbeurs van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein van start gegaan, samen met de designshow Dutch Design Dock (DDD). En dat belooft natuurlijk veel noviteiten.
lees verder
Cotta koopt Steinpol
De concentratie in de markt van gestoffeerde meubelen neemt verder toe: Steinhoff International en Cotta Collection hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden van een overname van Steinpol Central Services S.p.z.o.o..
lees verder
Norma en Napco failliet
Bijzondere tijden in de slapenwereld: afgelopen donderdag zijn Norma en Napco failliet verklaard.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden