Ikea saneert, ook in Benelux

Vrijdag 04 mei 2018

Ikea gaat binnenkort 150 banen schrappen, de meeste in Zweden, maar ook een deel in BelgiŽ en Nederland. De interieurketen wil hierdoor beter concurreren met grote internetwinkels.
Ikea saneert, ook in Benelux

Ikea Group maakte gisteren de reorganisatie bekend. In totaal zullen 150 banen verdwijnen, zo'n veertig in België en Nederland, hoewel het precieze aantal nog niet is bevestigd. Het gaat uitsluitend om ondersteunende functies, onder meer personeelszaken, marketing en communicatie.

Met de ingrepen hoopt Ikea beter te concurreren met bijvoorbeeld Amazon, dat recent nog twee meubelmerken lanceerde, maar ook met het Indiase Flipkart en het Duitse Otto en Home24. Ikea heeft lang toegekeken, maar investeert de laatste tijd wel flink in de uitbouw van e-commerce. Daarnaast wil het bedrijf meer kleinere stadswinkels. De komende drie jaar wordt er meer dan € 3 miljard in de organisatie geïnvesteerd.

 Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woonwarenhuis, winkel, shop, outlet, keten, project, restaurant, retail, woninginrichting, woninginrichtingsproducten, woon, woning, verlichting, stoel, ontwerp, design, online, ecommerce, webwinkel, internet, e-commerce, reorganisatie, sanering, #ikea

Gerelateerd nieuws
Oslo verlicht minimalisme
De nieuwe Oslo-lampencollectie van de Deense fabrikant Halo Design ademt een minimalistisch Scandinavisch gevoel.
lees verder
 
Kettler alsnog gered
lees verder
Verhuur meubels start
De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot opent 13 december een project voor circulaire woonruimte: Stek Oost. Het betreft 250 hergebruikte woonunits, bestemd voor jongeren (18-27 jaar) met een Ikea huurmeubelpakket voor twee jaar.
lees verder
Vossen licentiepartner Esprit
Vanaf 1 juli 2019 zal de Oostenrijkse fabrikant Vossen een collectie badmode van modebedrijf Esprit gaan voeren. Essenza Home blijft wel de bedmode doen.
lees verder
Matti Schmidt aan roer Aeris
Sinds 1 november heeft Matti Schmidt de bedrijfsvoering overgenomen van Aeris GmbH, fabrikant van projectmeubelen voor een actieve houding.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden