Cotta koopt Steinpol

Maandag 17 september 2018

De concentratie in de markt van gestoffeerde meubelen neemt verder toe: Steinhoff International en Cotta Collection hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden van een overname van Steinpol Central Services S.p.z.o.o..
Cotta koopt Steinpol

Getuige een toelichting van ceo Patrick Poltera in Möbel Kultur is de overname puur strategisch om gezamenlijk flexibeler op de marktsituaties te kunnen inspelen. Vandaar dat alle entiteiten van Cotta en Steinpol (in de markt bekend als Polsteria, Selection, Poco, Sit & More) vooralsnog worden voortgezet in de huidige vorm.

De omzet van de Cotta groep stijgt met naar schatting € 250 miljoen en het bedrijf uit Liechtenstein wordt, na de nummer één Polipol, de grootste op het gebied van gestoffeerde meubelen

Vorige week maakte Cotta nog bekend Sinkro te hebben overgenomen in joint venture constructie. Dit bedrijf uit Bosnië-Herzegovina produceert boxsprings en gestoffeerde bedden en meubelen in Sarajevo.

 Links

www.cotta.li
www.polipol.de
www.sinkro.com
www.steinhoff-moebel.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, meubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, sanering, herstructurering, doorstart, overname, bed, ledikant, matras, boxsping, slaap, joint venture, acquisitie, koop, #polsteria, #polipol, #steinpol, #cotta, #sinkro, #steinhoff, #poco

Gerelateerd nieuws
 
Kapstokken op Orgatec
lees verder
The Future of Sleep
De innovatie van slaap: Hästens en de Dutch Design Foundation slaan de handen ineen voor The Future of Sleep tijdens de DDW.
lees verder
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
Equilli naar DWI
De slapenafdeling van DWI, De Woonindustrie, in Nieuwegein wordt per 1 december verrijkt met de firma Equilli uit Mechelen.
lees verder
Interieuromzet stabiliseert
De Nederlandse detailhandel heeft in augustus 3,4% meer omgezet dan in augustus 2017, het volume was 3,2% hoger. De omzet van non-food steeg maar het interieur bleef vrijwel gelijk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden