Bosc succes voor Bastiat

Woensdag 26 september 2018

De Franse meubelfabrikant Bastiat was lang van de oude stempel: klassieke meubelen uit het tijdperk van Louis de vijftiende en hoger. Met Bosc is het roer drastisch om gegaan.
Bosc succes voor Bastiat
Bosc succes voor Bastiat Bosc succes voor Bastiat Bosc succes voor Bastiat Bosc succes voor Bastiat Bosc succes voor Bastiat

Zo'n drie jaar terug kwam de Franse fabrikant Bastiat met een compleet andere, design-lijn op de proppen: Bosc. Met onder meer de Duffle sofa (foto 1 en 2) van ontwerper Jean Louis (toch weer een Louis;-) Iratzoki (foto 3) van Design studio Iratzoki Lizaso.

Sindsdien is het model uitgegroeid tot een van de bestsellers, zo meldt het bedrijf. Een jaar later ontwierp Jean Louis nog de fauteuil Repaus (foto 4). Maar er zijn meer originele modellen te vinden op de website, zoals de in- en outdoorfauteuil Ossua (foto 5) en de bank Kouet (foto 6).

Het bedrijf uit Hagetmau, ten zuiden van Bordeaux in Frans Baskenland, is opgericht in 1964 door Marcelle en Joseph Bastiat die beide werkten bij de nabijgelegen fabrikant Capdevielle. Nu wordt Bastiat geleid door hun zoon Alain en zijn vrouw Geneviève.

Leuk om met elkaar te vergelijken: de websites van Bastiat en Bosc!

 Links

www.bastiat-sieges.com
www.bosc-leslandes.fr
www.iratzoki-lizaso.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, sofa, bank, zitmeubel, stoel, armstoel, fauteuil, tafel, koffietafel, bijzettafel, #bastiat, #bosc, #iratzoki

Gerelateerd nieuws
Herstart Ewald Schillig
Met nieuwe partners en nieuwe bedrijfsnaam blijft het label Ewald Schillig toch bestaan. Het nieuwe bedrijf heet ES Brand.
lees verder
 
Slotbericht Meubelbeurs 2018
lees verder
 
Twee Gio's voor Ahrend
lees verder
Ambiente 2019
De decoratiebeurs Ambiente wordt in februari 2019 in Frankfurt gehouden. Door de komst van de nieuwe hal twaalf zal de beursplattegrond er anders uitzien.
lees verder
Hamma verlaat Koelnmesse
Algemeen directeur Katharina C. Hamma moet de Koelnmesse verlaten. Het bestuur besliste dit afgelopen woensdagavond.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden