Celstraf dreigt voor Pastoe-directeur

Dinsdag 25 september 2018

Justitie eist een zware straf voor de huidge directeur van Pastoe, Rudy Stroink, wegens omkoping: 21 maanden celstraf.
Celstraf dreigt voor Pastoe-directeur

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste gisteren de bijna twee jaar celstraf tegen voormalig TCN-topman Rudy Stroink vanwege ‘omkoping, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie’ zo melden diverse media. In november 2016 vervolgde het OM Stroink hier voor.

De 62-jarige ondernemer Rudy Stroink, sinds 2014 directeur van meubelfabrikant Pastoe in Houten, was voorheen eigenaar van Trammell Crow Nederland (TCN). TCN was het moederbedrijf van onder meer het Home Trade Center (HTC), wat nu De Woonindustrie (DWI) is geworden. Stroink werd door het OM vervolgd voor het omkopen van een directeur van Google.

Stroink zou met zijn toenmalige bedrijf TCN € 1,7 miljoen smeergeld hebben betaald aan Google directeur van Google Simon Tusha om datacentra van technologiebedrijf Google naar de Eemshaven te halen. Dit speelde van juli 2008 tot en met maart 2010. In 2012 ging TCN failliet.

Ook tegen Stroinks' echtgenote Saskia van Bohemen als leidinggevende van het bedrijf is in de rechtbank in Zwolle celstraf geëist: vijftien maanden. Daarnaast eiste het OM dat twee dochterbedrijven van TCN boetes van € 1 miljoen en € 650.000 moeten betalen.

 Links

www.pastoe.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, rechtzaak, om, openbaar ministerie, failliet, tcn, faillissement, insolventie, faling, straf, celstraf, boete, vervolging, #pastoe, #tcn, #dwi, #htc, #trammellcrow

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe ontwerpen van Moooi
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
City Gardening thema van Spoga
Van 1 - 3 september 2019 vindt outdoorbeurs Spoga + Gafa plaats in Keulen. Het overkoepelende thema van dit jaar is City Gardening.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden