Bosc succes voor Bastiat

Woensdag 26 september 2018

De Franse meubelfabrikant Bastiat was lang van de oude stempel: klassieke meubelen uit het tijdperk van Louis de vijftiende en hoger. Met Bosc is het roer drastisch om gegaan.
Bosc succes voor Bastiat
Bosc succes voor Bastiat Bosc succes voor Bastiat Bosc succes voor Bastiat Bosc succes voor Bastiat Bosc succes voor Bastiat

Zo'n drie jaar terug kwam de Franse fabrikant Bastiat met een compleet andere, design-lijn op de proppen: Bosc. Met onder meer de Duffle sofa (foto 1 en 2) van ontwerper Jean Louis (toch weer een Louis;-) Iratzoki (foto 3) van Design studio Iratzoki Lizaso.

Sindsdien is het model uitgegroeid tot een van de bestsellers, zo meldt het bedrijf. Een jaar later ontwierp Jean Louis nog de fauteuil Repaus (foto 4). Maar er zijn meer originele modellen te vinden op de website, zoals de in- en outdoorfauteuil Ossua (foto 5) en de bank Kouet (foto 6).

Het bedrijf uit Hagetmau, ten zuiden van Bordeaux in Frans Baskenland, is opgericht in 1964 door Marcelle en Joseph Bastiat die beide werkten bij de nabijgelegen fabrikant Capdevielle. Nu wordt Bastiat geleid door hun zoon Alain en zijn vrouw Geneviève.

Leuk om met elkaar te vergelijken: de websites van Bastiat en Bosc!

 Links

www.bastiat-sieges.com
www.bosc-leslandes.fr
www.iratzoki-lizaso.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, sofa, bank, zitmeubel, stoel, armstoel, fauteuil, tafel, koffietafel, bijzettafel, #bastiat, #bosc, #iratzoki

Gerelateerd nieuws
 
Montis 2019 nieuws
lees verder
Herkansing BNS Crisp
Op maandagmiddag 28 januari 2019 organiseert de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten BNS Crisp opnieuw een informatieve bijeenkomst in de 'homebase' in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.
lees verder
Imm Cologne 2019 start
Vandaag, maandag 14 januari is de internationale interieurvakbeurs Imm Cologne gestart. En natuurlijk ook de de Design Post aan de overkant. De hele week tot en met zondag 20 januari!
lees verder
Groei Flinders en private label
Flinders heeft in 2018 een omzet gerealiseerd van € 20 miljoen, een groei van 30% ten opzichte van vorig jaar. Deze groei kwam uit alle kanalen: online, fysieke winkel en b2b-verkopen. En het lanceert een private label.
lees verder
Habitat Duitsland failliet
Bijna 20 jaar na het faillissement van Habitat Nederland is voor Habitat Deutschland het faillissement aangevraagd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden