Natuzzi preview Milaan

Dinsdag 20 februari 2018

Bracht Natuzzi kortgeleden op de Meubelbeurs Brussel nog de première van het nieuwe winkelconcept Natuzzi Editions, als preview op Milaan toont het alvast twee bijzondere nieuwe ontwerpen.
Natuzzi preview Milaan
Natuzzi preview Milaan

Pasquale Junior Natuzzi, hoofd marketing en communicatie, kondigt aan dat in 2018 zich de derde 'Natuzziaanse' revolutie zal voltrekken: het bedrijf evolueert naar een lifestyle-merk met gecoördineerd gestoffeerd meubilair, meubels en accessoires, geïnspireerd door het landschap van Puglia, als essentieel onderdeel van de bedrijfsidentiteit die in 1959 op dit grondgebied werd opgericht.

Tijdens de Salone del Mobile wordt de samenwerking gepresenteerd met Mario Bellini, die eind vorig jaar ook al aankondigde terug te keren naar de stoffenbeurs Proposte in Cernobbio (Como). De architect en designer, die in 1998 voor Natuzzi ook het hoofdkantoor in Amerika heeft ontworpen, ontwierp nu de afgebeelde imposante ronde tafel uitgerust met een dik extra-helder glas (1,5 cm) met een diameter van twee meter: Torsion Table (foto 1). Het glazen blad wordt ondersteund door een weefpatroon van zes 'bloembladeren' van massief olijfhout, die opengaan om het glazen blad te ondersteunen, "zoals de honderdjarige planten van Puglia, die gebogen zijn door de winterwind."

Daarnaast heef Marcel Wanders de invloeden van het landschap van Puglia vertaald in een moderne meubelcollectie, waaronder de afgebeelde Furrow Sofa (foto 2). Het meubilair bestaat uit afgeronde banken, fauteuils en poefen met koordhandvatten, gestoffeerd met roodbruin leer en afgewerkt met opvallend zadelstiksel.

 Links

www.meubelbeurs.be
www.natuzzi.com
www.propostefair.it
www.salonemilano.it

Tags

Natuzzi, salone del mobiel, milaan, meubelbeurs brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, show, evenement, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, nieuws, #meubelbeursbrussel, #brusselsbynight, #natuzzi, #salonedelmobile, #marcelwanders, #mariobellini, #proposte, #furrowsofa, #torsiontable

Gerelateerd nieuws
Fonq laat woonwinkels meeliften
Webwinkel Fonq lanceerde recent zijn 'Fonq Partners'-programma en is daarmee de eerste webshop in Nederland met een specialistische marktplaats in Home & Living.
lees verder
 
Euretco groeit verder
lees verder
Nieuwe meubels Lande
Kortgeleden presenteerde meubelfabriek Lande haar nieuwste meubels: een bank, tafel, leestafel en bijzettafel. Daarnaast de vernieuwde werkplek Rondo Uno.
lees verder
 
Wooncollectie bij Hudson's Bay
lees verder
Turbit gecertificeerd
Agenturenbedrijf Turbit Interieur uit Oude Wetering heeft een certificaat ontvangen als bewijs dat de meubelcollecties van hun fabrikanten alleen hout gebruiken uit duurzaam beheerd bos.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden