Natuzzi preview Milaan

Dinsdag 20 februari 2018

Bracht Natuzzi kortgeleden op de Meubelbeurs Brussel nog de première van het nieuwe winkelconcept Natuzzi Editions, als preview op Milaan toont het alvast twee bijzondere nieuwe ontwerpen.
Natuzzi preview Milaan
Natuzzi preview Milaan

Pasquale Junior Natuzzi, hoofd marketing en communicatie, kondigt aan dat in 2018 zich de derde 'Natuzziaanse' revolutie zal voltrekken: het bedrijf evolueert naar een lifestyle-merk met gecoördineerd gestoffeerd meubilair, meubels en accessoires, geïnspireerd door het landschap van Puglia, als essentieel onderdeel van de bedrijfsidentiteit die in 1959 op dit grondgebied werd opgericht.

Tijdens de Salone del Mobile wordt de samenwerking gepresenteerd met Mario Bellini, die eind vorig jaar ook al aankondigde terug te keren naar de stoffenbeurs Proposte in Cernobbio (Como). De architect en designer, die in 1998 voor Natuzzi ook het hoofdkantoor in Amerika heeft ontworpen, ontwierp nu de afgebeelde imposante ronde tafel uitgerust met een dik extra-helder glas (1,5 cm) met een diameter van twee meter: Torsion Table (foto 1). Het glazen blad wordt ondersteund door een weefpatroon van zes 'bloembladeren' van massief olijfhout, die opengaan om het glazen blad te ondersteunen, "zoals de honderdjarige planten van Puglia, die gebogen zijn door de winterwind."

Daarnaast heef Marcel Wanders de invloeden van het landschap van Puglia vertaald in een moderne meubelcollectie, waaronder de afgebeelde Furrow Sofa (foto 2). Het meubilair bestaat uit afgeronde banken, fauteuils en poefen met koordhandvatten, gestoffeerd met roodbruin leer en afgewerkt met opvallend zadelstiksel.

 Links

www.meubelbeurs.be
www.natuzzi.com
www.propostefair.it
www.salonemilano.it

Tags

Natuzzi, salone del mobiel, milaan, meubelbeurs brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, show, evenement, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, nieuws, #meubelbeursbrussel, #brusselsbynight, #natuzzi, #salonedelmobile, #marcelwanders, #mariobellini, #proposte, #furrowsofa, #torsiontable

Gerelateerd nieuws
Rotan designwieg
In veel culturen en landen is de wieg van een pasgeboren baby nog steeds een rotanmand. De Sloop-cradle, ontworpen door Studio Irvine voor Yamakawa, is een moderne versie daarvan.
lees verder
 
Nieuwe voorzitter IMG
lees verder
VT Wonen beach office bij Ajuma
Afgelopen vrijdag heeft VT Wonen op Boulevard Barnaart 24 in Zandvoort een nieuwe 'beach office' geopend: vtwonen@ajumabeach.
lees verder
Shypple bespaart zeevrachtkosten
Zelf importeren? Shypple ontwikkelde een digitaal platform, waardoor het importeren en exporteren van onder meer interieurproducten transparanter, makkelijker en goedkoper wordt.
lees verder
 
Ace stoer en luxe door Estida
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden