Natuzzi preview Milaan

Dinsdag 20 februari 2018

Bracht Natuzzi kortgeleden op de Meubelbeurs Brussel nog de première van het nieuwe winkelconcept Natuzzi Editions, als preview op Milaan toont het alvast twee bijzondere nieuwe ontwerpen.
Natuzzi preview Milaan
Natuzzi preview Milaan

Pasquale Junior Natuzzi, hoofd marketing en communicatie, kondigt aan dat in 2018 zich de derde 'Natuzziaanse' revolutie zal voltrekken: het bedrijf evolueert naar een lifestyle-merk met gecoördineerd gestoffeerd meubilair, meubels en accessoires, geïnspireerd door het landschap van Puglia, als essentieel onderdeel van de bedrijfsidentiteit die in 1959 op dit grondgebied werd opgericht.

Tijdens de Salone del Mobile wordt de samenwerking gepresenteerd met Mario Bellini, die eind vorig jaar ook al aankondigde terug te keren naar de stoffenbeurs Proposte in Cernobbio (Como). De architect en designer, die in 1998 voor Natuzzi ook het hoofdkantoor in Amerika heeft ontworpen, ontwierp nu de afgebeelde imposante ronde tafel uitgerust met een dik extra-helder glas (1,5 cm) met een diameter van twee meter: Torsion Table (foto 1). Het glazen blad wordt ondersteund door een weefpatroon van zes 'bloembladeren' van massief olijfhout, die opengaan om het glazen blad te ondersteunen, "zoals de honderdjarige planten van Puglia, die gebogen zijn door de winterwind."

Daarnaast heef Marcel Wanders de invloeden van het landschap van Puglia vertaald in een moderne meubelcollectie, waaronder de afgebeelde Furrow Sofa (foto 2). Het meubilair bestaat uit afgeronde banken, fauteuils en poefen met koordhandvatten, gestoffeerd met roodbruin leer en afgewerkt met opvallend zadelstiksel.

 Links

www.meubelbeurs.be
www.natuzzi.com
www.propostefair.it
www.salonemilano.it

Tags

Natuzzi, salone del mobiel, milaan, meubelbeurs brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, show, evenement, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, nieuws, #meubelbeursbrussel, #brusselsbynight, #natuzzi, #salonedelmobile, #marcelwanders, #mariobellini, #proposte, #furrowsofa, #torsiontable

Gerelateerd nieuws
Volop nieuws Vakbeurs DWI
Gisteren is de Vakbeurs van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein van start gegaan, samen met de designshow Dutch Design Dock (DDD). En dat belooft natuurlijk veel noviteiten.
lees verder
Cotta koopt Steinpol
De concentratie in de markt van gestoffeerde meubelen neemt verder toe: Steinhoff International en Cotta Collection hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden van een overname van Steinpol Central Services S.p.z.o.o..
lees verder
Wiemann neemt Loddenkemper en Femira over
Het Duitse familiebedrijf Wiemann neemt Loddenkemper en Femira over van de Hüls groep en versterkt daarmee de positie als aanbieder in de slaapkamer- en slaapsystemensector.
lees verder
Vromans naar Maretti
Gerard Vromans is onlangs aangesteld als nieuwe accountmanager voor de business unit Retail van Maretti Lighting.
lees verder
 
Pacha van Pierre Paulin bij Gubi
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden