Auping dons niet perse diervriendelijk

Zaterdag 10 februari 2018

Auping uit zich te positief over de herkomst van het dons in hun dekbedden. De uitingen zijn in strijd met de regels. Dat blijkt uit een uitspraak van de Reclame Code Commissie.
Auping dons niet perse diervriendelijk

Animal Rights had hierover afgelopen december een klacht ingediend. De beddenfabrikant uit Deventer houdt zich weliswaar aan de criteria voor het keurmerk Responsible Down Standard (RDS, foto), maar die vindt Animal Rights te mager.

Eenden en ganzen worden gefokt op snelle groei en gewicht, wat volgens de dierenrechtenorganisatie leidt tot gezondheidsproblemen. Daarnaast kunnen de watervogels hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen omdat ze opgesloten zitten in dichte schuren en geen toegang hebben tot zwemwater.

Volgens de Reclame Code Commissie heeft Auping onterecht beweerd met het keurmerk bij te dragen aan het welzijn van de dieren. In tegenstelling tot de claim van Auping zorgt het keurmerk volgens de commissie niet dat ze 'gezond leven, geen pijn lijden en geen angst of stress ervaren'.

De Reclame Code Commissie had de uitspraak nog niet is gepubliceerd omdat de beroepstermijn nog niet is afgelopen. Animal Rights heeft dat nu al wel gedaan om ook andere fabrikanten te verzoeken om te stoppen met misleidende reclame-uitingen. "Verantwoord dons is een illusie'', zo is de vergaande mening van directeur Robert Molenaar van Animal Rights.

Auping laat in een reactie weten 'dierenwelzijn zeer belangrijk te vinden en trachten dit te waarborgen door alleen RDS-gecertificeerd dons te gebruiken in hun producten'. Ook heeft het bedrijf de uitingen inmiddels herzien.

 Links

www.auping.nl
www.responsibledown.org

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, detaillist, retail, dierenrecht, dons, dekbed, hoofdkussen, animal rights, winkel, #auping, #rds, #responsibledownstandard

Gerelateerd nieuws
 
Slotbericht Meubelbeurs 2018
lees verder
EWP failliet
European Waterbed Productions (EWP) uit Bree is vorige week failliet verklaard door de afdeling Tongeren van de Ondernemingsrechtbank Antwerpen.
lees verder
Hamma verlaat Koelnmesse
Algemeen directeur Katharina C. Hamma moet de Koelnmesse verlaten. Het bestuur besliste dit afgelopen woensdagavond.
lees verder
Chateau d'Ax failliet
Tien meubelwinkels van Chateau d'Ax zijn afgelopen dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland.
lees verder
 
Interieurdesigners strijden
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden