Auping dons niet perse diervriendelijk

Zaterdag 10 februari 2018

Auping uit zich te positief over de herkomst van het dons in hun dekbedden. De uitingen zijn in strijd met de regels. Dat blijkt uit een uitspraak van de Reclame Code Commissie.
Auping dons niet perse diervriendelijk

Animal Rights had hierover afgelopen december een klacht ingediend. De beddenfabrikant uit Deventer houdt zich weliswaar aan de criteria voor het keurmerk Responsible Down Standard (RDS, foto), maar die vindt Animal Rights te mager.

Eenden en ganzen worden gefokt op snelle groei en gewicht, wat volgens de dierenrechtenorganisatie leidt tot gezondheidsproblemen. Daarnaast kunnen de watervogels hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen omdat ze opgesloten zitten in dichte schuren en geen toegang hebben tot zwemwater.

Volgens de Reclame Code Commissie heeft Auping onterecht beweerd met het keurmerk bij te dragen aan het welzijn van de dieren. In tegenstelling tot de claim van Auping zorgt het keurmerk volgens de commissie niet dat ze 'gezond leven, geen pijn lijden en geen angst of stress ervaren'.

De Reclame Code Commissie had de uitspraak nog niet is gepubliceerd omdat de beroepstermijn nog niet is afgelopen. Animal Rights heeft dat nu al wel gedaan om ook andere fabrikanten te verzoeken om te stoppen met misleidende reclame-uitingen. "Verantwoord dons is een illusie'', zo is de vergaande mening van directeur Robert Molenaar van Animal Rights.

Auping laat in een reactie weten 'dierenwelzijn zeer belangrijk te vinden en trachten dit te waarborgen door alleen RDS-gecertificeerd dons te gebruiken in hun producten'. Ook heeft het bedrijf de uitingen inmiddels herzien.

 Links

www.auping.nl
www.responsibledown.org

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, detaillist, retail, dierenrecht, dons, dekbed, hoofdkussen, animal rights, winkel, #auping, #rds, #responsibledownstandard

Gerelateerd nieuws
Ikea saneert, ook in Benelux
Ikea gaat binnenkort 150 banen schrappen, de meeste in Zweden, maar ook een deel in België en Nederland. De interieurketen wil hierdoor beter concurreren met grote internetwinkels.
lees verder
Nieuwe directeur Imm Cologne
Uwe Deitersen, directeur van de Imm Cologne voor de Koelnmesse, maakt per 1 augustus aanstaande plaats voor een opvolgster. Hij gaat een andere functie vervullen.
lees verder
Introductie Trendz Belgium later
Easyfairs lanceert de inkoopbeurs voor de living & lifestyle markt, Trendz Belgium, later dan eerder gepland. De eerste editie staat nu geprogrammeerd van 27-29 januari 2019 in Flanders Expo in Gent.
lees verder
Brand bij beddenzaak
Aan de Hoofdstraat in Noordwijk aan Zee is maandagavond brand uitgebroken in een beddenzaak. Dat meldde diverse media 's avonds laat.
lees verder
 
Cfo weg bij Beter Bed
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden