Auping dons niet perse diervriendelijk

Zaterdag 10 februari 2018

Auping uit zich te positief over de herkomst van het dons in hun dekbedden. De uitingen zijn in strijd met de regels. Dat blijkt uit een uitspraak van de Reclame Code Commissie.
Auping dons niet perse diervriendelijk

Animal Rights had hierover afgelopen december een klacht ingediend. De beddenfabrikant uit Deventer houdt zich weliswaar aan de criteria voor het keurmerk Responsible Down Standard (RDS, foto), maar die vindt Animal Rights te mager.

Eenden en ganzen worden gefokt op snelle groei en gewicht, wat volgens de dierenrechtenorganisatie leidt tot gezondheidsproblemen. Daarnaast kunnen de watervogels hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen omdat ze opgesloten zitten in dichte schuren en geen toegang hebben tot zwemwater.

Volgens de Reclame Code Commissie heeft Auping onterecht beweerd met het keurmerk bij te dragen aan het welzijn van de dieren. In tegenstelling tot de claim van Auping zorgt het keurmerk volgens de commissie niet dat ze 'gezond leven, geen pijn lijden en geen angst of stress ervaren'.

De Reclame Code Commissie had de uitspraak nog niet is gepubliceerd omdat de beroepstermijn nog niet is afgelopen. Animal Rights heeft dat nu al wel gedaan om ook andere fabrikanten te verzoeken om te stoppen met misleidende reclame-uitingen. "Verantwoord dons is een illusie'', zo is de vergaande mening van directeur Robert Molenaar van Animal Rights.

Auping laat in een reactie weten 'dierenwelzijn zeer belangrijk te vinden en trachten dit te waarborgen door alleen RDS-gecertificeerd dons te gebruiken in hun producten'. Ook heeft het bedrijf de uitingen inmiddels herzien.

 Links

www.auping.nl
www.responsibledown.org

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, detaillist, retail, dierenrecht, dons, dekbed, hoofdkussen, animal rights, winkel, #auping, #rds, #responsibledownstandard

Gerelateerd nieuws
 
Essenza kleurt roze en groen
lees verder
Nieuw slapen op DWI
Hoewel de verdeeldheid in slapenbranche groter is dan ook, zijn er op de komende voorjaarseditie van de Vakbeurs in DWI (De Woonindustrie) weer een aantal leuke nieuwkomers geconcentreerd.
lees verder
Omzet woonwinkels 2018 stabiel
Vorig jaar realiseerden de Nederlandse woonwinkels van Inretail voor het vierde jaar op rij een omzetgroei, in 2017 van 8,6%. Inretail verwachtte voor 2018 toen een groei van 4%, maar die is blijven steken op 0,2%.
lees verder
Rauch schrapt 250 banen
Maandag werd bekend dat de Duitse slaapkamermeubelfabrikant Rauch verder wordt gereorganiseerd en er in Freudenberg in de komende twee jaar 250 banen verdwijnen.
lees verder
 
Veel inspiratie op DWI
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden