Maison & Objet stijgt licht

Vrijdag 09 februari 2018

De wereldwijde markt voor woondesign groeit jaarlijks met 2%, wat afgelopen beurseditie van de woondecoratiebeurs Maison & Objet Paris werd bevestigd.
Maison & Objet stijgt licht

De laatste editie van de Maison & Objet Paris (19-23 januari) ontving volgens de organisatie in totaal 89.495 vakbezoekers, 4% meer dan bij de januari 2017-editie. Iets minder dan de helft (47%) van buiten Frankrijk. Uit Italië kwamen daarvan de meeste, ruim 4.500 bezoekers (+5%). België volgde meteen daarna met ruim 4.000 bezoekers (+2%), Nederland bleef steken op ruim 2.200.

Italië, dat deze beurseditie in de spotlights stond, had na Frankrijk de meeste exposanten. In totaal stonden er ruim 3.000 merken (620 nieuwe) bij 2.729 exposanten (1.060 Franse en 1.669 uit 63 landen).

Designer van het jaar, Cecilie Manz, presenteerde in een speciale, afgesloten ruimte in hal 7, een podium met daarop een selectie van kleine voorwerpen en functionele accessoires, kenmerkend voor de 'Hygge', de Scandinavische leefstijl.

Bekende designers uit Italië selecteerden in het kader van de 'Rising Talent Awards' de meest interessante nieuwe designers van het moment: Federica Biasi, Antonio Facco, Marco Lavit Nicora (foto rechts, Venezia Magazine Rack), Kensaku Oshiro, Federico Peri (foto links, Biblioteca Itinerante), Guglielmo Poletti.

Een ander noemenswaardig punt was de expositieruimte ‘What’s New’, gerealiseerd door François Delclaux van het bureau ‘Un Nouvel Air’ met noviteiten van exposanten konden ontdekken.

De volgende editie van Maison & Objet is van 7-11 september 2018.

 Links

www.maison-objet.com
www.promosalons.fr/office/belgique
www.promosalons.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, decoratie, accessoires, bekleding, stof, meubelstof, show, beurs, vakbeurs, event, tentoonstelling, evenement, #mo18

Gerelateerd nieuws
Nieuw interieurmerk Kwantum: Wown!
Wown! is een nieuw merk voor interieurproducten van Kwantum, bedacht en gerund door creatieve geesten en drie bloggers op het gebied van interieur.
lees verder
Speelmatras van Klipklap
Gezien op Showup: een multifunctioneel matras van goede kwaliteit waarop kinderen kunnen spelen, zitten en slapen. En niet teveel ruimte in beslag neemt: Klipklap.
lees verder
R+T komt eraan
Van 27 februari tot 3 maart 2018 zal de R+T in Stuttgart van start gaan. Deze beurs voor zonwering, rolluiken en deuren/poorten wordt eens in de drie jaar gehouden, maar is de belangrijkste internationale beurs op dit gebied.
lees verder
 
Sleutel voor Headlam Eindhoven
lees verder
Ambiente 2018 weer gedaald
De decoratiebeurs Ambiente, die vandaag eindigde, heeft volgens de organisatie een dalend aantal bezoekers genoteerd, waarmee de stijging van vorig jaar ruimschoots verloren is gegaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden