Toch dreigende sluiting Hülsta

Zaterdag 27 april 2024

Er lijkt geen toekomst te zijn voor Hülsta. Ook een reorganisatie was niet voldoende: MWS Works Westfalen GmbH – voorheen Hülsta Werke GmbH – heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Münster.
Toch dreigende sluiting Hülsta

Al in 2022 ontstonden problemen bij dHülsta Group. De groep heeft bijna 50 bedrijven, waarvan in eerste instantie Hülstawerke Hüls GmbH & Co. KG en Dihug GmbH failliet dreigden te gaan. In augustus 2023 bleek er echter met herstructurering zicht op een goede afloop. En in oktober 2023 berichtten we dat dit gelukt was een een er hiermee een oplossing was gevonden.

 

Nu is echter opnieuw faillissement aangevraagd door: MWS Westfalen Werke NDS GmbH & Co. KG en partner MWS Werke Westfalen GmbH. ‘Door aanzienlijke omzetdalingen en externe factoren kan het bedrijf niet langer economisch rendabel zijn’, schrijft het bedrijf.

 

Het bedrijf uit Stadtlohn noemt als externe factor de moeilijke marktsituatie. De Duitse meubelindustrie maakt moeilijke tijden door. Als gevolg van de terughoudendheid van consumenten om te kopen daalde de omzet vorig jaar met 4,3%. Op het gebied van woon-, eet- en slaapkamermeubilair daalde de omzet zelfs met ruim 12%.

 

De directie heeft het personeel geïnformeerd over de faillissementsaanvraag en werkt nu samen met de voorlopige curator Christoph Morgen. Het lijkt erop dat de productie per 1 juni stopt, een grote klap voor de ongeveer 280 werknemers.Links

www.huelsta.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, meubels, meubilair, kast, kasten, inloopkast, kledingkast, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, #failliet, #hulsta, #huelsta

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Kettal van vele markten thuis
Fabrikant Kettal staat natuurlijk bekend om zijn (outdoor)meubelen. Het bedrijf maakt echter ook paviljoens en introduceert dit voorjaar een belcel, voor thuis of op kantoor.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden