Flinke daling omzet woninginrichting

Woensdag 01 mei 2024

De Nederlandse detailhandel heeft meer omgezet in maart 2024, maar de omzet in winkels met meubelen en woninginrichting is fors gedaald.
Flinke daling omzet woninginrichting
Flinke daling omzet woninginrichting Flinke daling omzet woninginrichting

De detailhandel heeft in maart 4,8% meer omgezet dan in maart 2023, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,4% hoger. De omzet van de non-food (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide met 6,2% en de omzet van de foodsector (winkels in voedings- en genotmiddelen) met 2,3%. Online is 2,3% meer omgezet dan een jaar eerder.

 

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van kalenderdagen in maart. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,9% hoger dan in maart 2023.

 

Omzet non-food ruim 6% hoger

De omzet van de non-food (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide in maart 2024 met 6,2%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 6,7% hoger dan een jaar eerder.

De drogisterijen, de winkels in schoenen en lederwaren, de kledingwinkels, de winkels in recreatie-artikelen en de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) hebben in maart meer omgezet (3,8%) dan in maart 2023. Daarentegen hebben de winkels in consumentenelektronica (-5,1% en de winkels in meubels en woninginrichting (-8,7%) in maart minder omgezet.

 

Omzet food ruim 2% hoger

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in maart 2,3% meer omzet behaald dan in maart 2023. Het verkoopvolume was 0,3% hoger dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 1,9% hoger, de omzet van de speciaalzaken was 5,5% hoger.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, kwartaal, vertrouwen,meubels, woninginrichting, daling, #cbs

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Gregory Kukolj cgo Whoppah
Whoppah, online marktplaats voor tweedehands design, heeft Gregory Kukolj per 1 juni benoemd tot chief growth officer (cgo). Als bestuurder gaat over de strategie, marketing, het aantrekken van groeikapitaal en fusies en overnames.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden