Ontwerpen van dobbelstenen

Woensdag 01 mei 2024

Lucky Dice van Belgische designer Diederik Schneemann is een nieuwe collectie meubelobjecten die in beperkte oplage verkrijgbaar is. Tijdens de Milan Design Week van dit jaar werd dit met succes internationaal gelanceerd in de Rossana Orlandi Gallery.
Ontwerpen van dobbelstenen
Ontwerpen van dobbelstenen Ontwerpen van dobbelstenen Ontwerpen van dobbelstenen

De nieuwste collectie van Diederik Schneemann is getiteld Lucky Dice. Het draait om het concept van geluk. Wat is geluk? Bestaat het? Is het iets dat we kunnen controleren en vasthouden? Met Lucky Dice probeert hij dit geluk te 'vangen' en vast te houden door het in elkaar te zetten tot een meubelobject.

 

Dit doet hij door met dobbelstenen te gooien, niet in een casino maar in zijn atelier. Hij gooit duizenden dobbelstenen met de bedoeling een zes te gooien, maar alle tweeën, drieën enzovoort worden opzij geschoven terwijl alleen de zessen die opkomen, de stenen die het geluk met zich meedragen, waardig genoeg zijn om te worden gebruikt als bouwstenen (zes bovenop) om een tafel te maken, een spiegel, een kandelaar of een ander voorwerp. Zo wil de designer geluk opnemen in alles wat hij creëert.

 

De Lucky Dice-collectie maakt deel uit van de tentoonstelling Rocollectible in Rossana Orlandi Gallery: Via Matteo Bandello 16, 20123 Milaan. Momenteel bestaat de groeiende collectie uit tafels, een kast, een dressoir, een kandelaar, vazen en een spiegel. Aangepaste stukken beschikbaar op aanvraag.

 Links

www.diederikschneemann.com

Tags

nieuws, interieur, designweek, design, ontwerpers, designers, belgie, project, atelier, tentoonstelling, dobbelsteen, dobbelstenen, meubel, accessoires, decoratie, #luckydice, #diederikSchneemann

Gerelateerd nieuws
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
Servies Piet Boon by Serax
Piet Boon en Serax komen samen met nieuwe serviescollecties, waarmee men volgens het bedrijf onvergetelijke eetervaringen in de buitenlucht kan creëren.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Kettal van vele markten thuis
Fabrikant Kettal staat natuurlijk bekend om zijn (outdoor)meubelen. Het bedrijf maakt echter ook paviljoens en introduceert dit voorjaar een belcel, voor thuis of op kantoor.
lees verder
 
Speciale editie Swan stoel
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden