Maison & Objet stijgt licht

Vrijdag 09 februari 2018

De wereldwijde markt voor woondesign groeit jaarlijks met 2%, wat afgelopen beurseditie van de woondecoratiebeurs Maison & Objet Paris werd bevestigd.
Maison & Objet stijgt licht

De laatste editie van de Maison & Objet Paris (19-23 januari) ontving volgens de organisatie in totaal 89.495 vakbezoekers, 4% meer dan bij de januari 2017-editie. Iets minder dan de helft (47%) van buiten Frankrijk. Uit Italië kwamen daarvan de meeste, ruim 4.500 bezoekers (+5%). België volgde meteen daarna met ruim 4.000 bezoekers (+2%), Nederland bleef steken op ruim 2.200.

Italië, dat deze beurseditie in de spotlights stond, had na Frankrijk de meeste exposanten. In totaal stonden er ruim 3.000 merken (620 nieuwe) bij 2.729 exposanten (1.060 Franse en 1.669 uit 63 landen).

Designer van het jaar, Cecilie Manz, presenteerde in een speciale, afgesloten ruimte in hal 7, een podium met daarop een selectie van kleine voorwerpen en functionele accessoires, kenmerkend voor de 'Hygge', de Scandinavische leefstijl.

Bekende designers uit Italië selecteerden in het kader van de 'Rising Talent Awards' de meest interessante nieuwe designers van het moment: Federica Biasi, Antonio Facco, Marco Lavit Nicora (foto rechts, Venezia Magazine Rack), Kensaku Oshiro, Federico Peri (foto links, Biblioteca Itinerante), Guglielmo Poletti.

Een ander noemenswaardig punt was de expositieruimte ‘What’s New’, gerealiseerd door François Delclaux van het bureau ‘Un Nouvel Air’ met noviteiten van exposanten konden ontdekken.

De volgende editie van Maison & Objet is van 7-11 september 2018.

 Links

www.maison-objet.com
www.promosalons.fr/office/belgique
www.promosalons.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, decoratie, accessoires, bekleding, stof, meubelstof, show, beurs, vakbeurs, event, tentoonstelling, evenement, #mo18

Gerelateerd nieuws
Tuinieren zonder tuin focus Spoga
Terwijl het voorjaar zich nog maar net lijkt aan te dienen, zijn de voorbereidingen voor de outdoorbeurs Spoga + Gafa 2019 in september in Keulen reeds in volle gang.
lees verder
 
Secto wint van Eglo
lees verder
 
Iconic Eyes van Moooi
lees verder
Groeiend verlies Home24
Home24 heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een omzetplus van 18% tot € 313 miljoen. Maar het verlies van de online interieurwebshop neemt ook toe.
lees verder
Gordijnenatelier Rohlan failliet
Gordijnenatelier Rohlan bv uit Coevorden is afgelopen dinsdag failliet verklaard.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden