3D geprinte hanglamp Signify

Maandag 22 april 2024

Op de Milan Design Week is het nieuwe, duurzame Layers armatuur onthuld. Deze 3D geprinte hanglamp is ontworpen door Amsterdams industrieel designer Basten Leijh, in opdracht van Signify (Philips Mycreation).
3D geprinte hanglamp Signify
3D geprinte hanglamp Signify 3D geprinte hanglamp Signify

Duurzame herkomst en circulair gebruik van grondstoffen zit volgens Leijh in zijn ontwerpers-DNA en vormde een match met de visie van Signify. Het concept Layers - what’s in the name - is geïnspireerd door de gelaagdheid van bloemkelken en stoffen vanuit de mode. Waar Leijh altijd kijkt naar de herkomst en eigenschappen van grondstoffen - eis: gerecycled en circulair inzetbaar - , focust Signify zich met haar speciale 3D printtechniek op een duurzame productiemethode.

 

De duurzame hanglamp is ontstaan door inspiratie vanuit de natuur en de mode. De lijnen die bij 3D printtechniek worden gebruikt, heeft de ontwerper omgezet in natuurlijke gelaagdheid om een natuurlijk uitziende lamp te creëren. Door de ronde vorm en verschillende lagen past het armatuur volgens de designer binnen elk interieur. Per eind juni 2024 is de duurzame hanglamp te bestellen; lokaal geproduceerd en geprint per bestelling zodat er geen voorraad ontstaat.Links

www.signify.com/nl-nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, retail, winkel, licht, verlichting, lamp, fabrikant, led, halogeen, armatuur, design, #philips, #signify, #signifywiz, #Bleijh, #layers

Gerelateerd nieuws
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Firefly wint design award
Jaarlijks organiseert de International Interior Design Association de IIDA/HD Expo Product Awards voor nieuwe designproducten in de hospitality branche. Vorige week won het Amsterdamse merk Humble in de categorie Lighting (series/collections) met de lamp Firefly.
lees verder
Gregory Kukolj cgo Whoppah
Whoppah, online marktplaats voor tweedehands design, heeft Gregory Kukolj per 1 juni benoemd tot chief growth officer (cgo). Als bestuurder gaat over de strategie, marketing, het aantrekken van groeikapitaal en fusies en overnames.
lees verder
Orgatec 2024: de trends
Van 22 tot 25 oktober 2024 toont Orgatec de nieuwste ontwikkelingen, producten en trends die de arbeidswereld van morgen vormgeven. Volgens de organisatie is er een verschuiving naar het ontwerpen van open, gastvrije kantooromgevingen.
lees verder
Haute couture bij Foscarini
Voor de Milan Design Week van dit jaar wijdde Foscarini zijn showroom aan de nieuwe designstudio Habitus van Andrea Anastasio. De Italiaanse verlichtingsfabrikant toonde ook vijf nieuwe lampen die in 2023 op Euroluce werden gepresenteerd en vanaf dit jaar verkrijgbaar zullen zijn.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden