Levendig Design District 2023

Zaterdag 27 mei 2023

Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
Levendig Design District 2023
Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023

De beurs Design District (foto 1), gehouden in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, was uitgebreid met een extra hal met nieuwe deelnemers. De beurs trekt een breed publiek aan interieurprofessionals: retailers, interieurarchitecten, projectspecialisten, stylisten waren volgens de organisatie allemaal goed vertegenwoordigd bij de bezoekers.

 

Design District is een overzichtelijke beurs, omdat vrijwel alle exposanten een gelijke standruimte hebben, waarop ze een goede selectie van het aanbod laten zien. Bij veel stands waren noviteiten te zien rond duurzaamheid, circulariteit, hergebruik. Een trend die ook aan het doorzetten is bij interieurproducten.

 

Zo introduceerde Mflor op de stand van projectpartner Textiles and More (foto 2), een nieuw merk genaamd Extensu (foto 3). Dit zijn vloeren gemaakt van polypropyleen, die onder meer geen weekmakers bevatten en voorzien zijn van het strenge keurmerk 'Blauwe Engel'.  De vloeren kunnen bestaan gedeeltelijk uit gerecycled materiaal en kunnen ook weer hergebruikt worden. Bij deze eerste kennismaking waren er twee houtcollecties en één tegelcollectie te zien.

 

Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) (foto 4) had ook weer een plek op de beurs, waar fraaie ontwerpen van leerlingen te zien waren. De opleiding tot meubelmaker is momenteel zeer populair en dit soort voorbeelden helpen zeker daarbij. Ook had de organisatie een gedeelte ingericht voor kleine, innovatieve bedrijven die hun ontwerpen konden tonen aan de bezoeker (foto 5).

 

De interieurclub verzorgde tijdens de beurs een aantal 'Interieur talks', onder andere met Femke Furnee (foto 6), de oprichter van Fest. Zij vertelde heel open over de kansen en valkuilen van het ondernemerschap en over de succesfactoren van Fest, inmiddels een miljoenenbedrijf met zeven winkels in de Benelux. Veel aanwezigen waren geïnspireerd door haar verhaal, dat bleek uit de vele vragen die gesteld worden.

 

Design District heeft is ook een gedeelte voor buitenmeubelen die dan ook buiten worden getoond. Met het fraaie weer tijdens de beurs voor veel bezoekers de kans om even hiervan te genieten.

 

P.S. 15-06-2023: Inmiddels zijn de bezoekcijfers bekend gemaakt: Design District kreeg volgens de organisatie 7.111 bezoekers over de vloer. Ook zijn de data van volgend jaar bekend gemaakt, deze zijn te vinden in onze agenda.Links

www.designdistrict.nl
www.festamsterdam.nl
www.deinterieurclub.com
www.textilesandmore.eu
www.mflor.com
www.extensu.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, kantoor, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, designdistrict, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, lamp, hanglamp, verlichting, trend, trends, woontrends, interieurtrends, winkel, presentatie, presenteren, visual merchandising, etaleren, bank, sofa, zitmeubel, lounge, #designdistrict, #vannellefabriek

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
Servies Piet Boon by Serax
Piet Boon en Serax komen samen met nieuwe serviescollecties, waarmee men volgens het bedrijf onvergetelijke eetervaringen in de buitenlucht kan creëren.
lees verder
 
Terracotta vloer
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden