Levendig Design District 2023

Zaterdag 27 mei 2023

Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
Levendig Design District 2023
Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023

De beurs Design District (foto 1), gehouden in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, was uitgebreid met een extra hal met nieuwe deelnemers. De beurs trekt een breed publiek aan interieurprofessionals: retailers, interieurarchitecten, projectspecialisten, stylisten waren volgens de organisatie allemaal goed vertegenwoordigd bij de bezoekers.

 

Design District is een overzichtelijke beurs, omdat vrijwel alle exposanten een gelijke standruimte hebben, waarop ze een goede selectie van het aanbod laten zien. Bij veel stands waren noviteiten te zien rond duurzaamheid, circulariteit, hergebruik. Een trend die ook aan het doorzetten is bij interieurproducten.

 

Zo introduceerde Mflor op de stand van projectpartner Textiles and More (foto 2), een nieuw merk genaamd Extensu (foto 3). Dit zijn vloeren gemaakt van polypropyleen, die onder meer geen weekmakers bevatten en voorzien zijn van het strenge keurmerk 'Blauwe Engel'.  De vloeren kunnen bestaan gedeeltelijk uit gerecycled materiaal en kunnen ook weer hergebruikt worden. Bij deze eerste kennismaking waren er twee houtcollecties en één tegelcollectie te zien.

 

Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) (foto 4) had ook weer een plek op de beurs, waar fraaie ontwerpen van leerlingen te zien waren. De opleiding tot meubelmaker is momenteel zeer populair en dit soort voorbeelden helpen zeker daarbij. Ook had de organisatie een gedeelte ingericht voor kleine, innovatieve bedrijven die hun ontwerpen konden tonen aan de bezoeker (foto 5).

 

De interieurclub verzorgde tijdens de beurs een aantal 'Interieur talks', onder andere met Femke Furnee (foto 6), de oprichter van Fest. Zij vertelde heel open over de kansen en valkuilen van het ondernemerschap en over de succesfactoren van Fest, inmiddels een miljoenenbedrijf met zeven winkels in de Benelux. Veel aanwezigen waren geïnspireerd door haar verhaal, dat bleek uit de vele vragen die gesteld worden.

 

Design District heeft is ook een gedeelte voor buitenmeubelen die dan ook buiten worden getoond. Met het fraaie weer tijdens de beurs voor veel bezoekers de kans om even hiervan te genieten.

 

P.S. 15-06-2023: Inmiddels zijn de bezoekcijfers bekend gemaakt: Design District kreeg volgens de organisatie 7.111 bezoekers over de vloer. Ook zijn de data van volgend jaar bekend gemaakt, deze zijn te vinden in onze agenda.Links

www.designdistrict.nl
www.festamsterdam.nl
www.deinterieurclub.com
www.textilesandmore.eu
www.mflor.com
www.extensu.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, kantoor, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, designdistrict, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, lamp, hanglamp, verlichting, trend, trends, woontrends, interieurtrends, winkel, presentatie, presenteren, visual merchandising, etaleren, bank, sofa, zitmeubel, lounge, #designdistrict, #vannellefabriek

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
Nieuwe ceo voor Belysse
James Neuling is benoemd tot ceo van Belysse Group, het bedrijf achter onder andere de merken Modulyss en ITC.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden