Levendig Design District 2023

Zaterdag 27 mei 2023

Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
Levendig Design District 2023
Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023 Levendig Design District 2023

De beurs Design District (foto 1), gehouden in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, was uitgebreid met een extra hal met nieuwe deelnemers. De beurs trekt een breed publiek aan interieurprofessionals: retailers, interieurarchitecten, projectspecialisten, stylisten waren volgens de organisatie allemaal goed vertegenwoordigd bij de bezoekers.

 

Design District is een overzichtelijke beurs, omdat vrijwel alle exposanten een gelijke standruimte hebben, waarop ze een goede selectie van het aanbod laten zien. Bij veel stands waren noviteiten te zien rond duurzaamheid, circulariteit, hergebruik. Een trend die ook aan het doorzetten is bij interieurproducten.

 

Zo introduceerde Mflor op de stand van projectpartner Textiles and More (foto 2), een nieuw merk genaamd Extensu (foto 3). Dit zijn vloeren gemaakt van polypropyleen, die onder meer geen weekmakers bevatten en voorzien zijn van het strenge keurmerk 'Blauwe Engel'.  De vloeren kunnen bestaan gedeeltelijk uit gerecycled materiaal en kunnen ook weer hergebruikt worden. Bij deze eerste kennismaking waren er twee houtcollecties en één tegelcollectie te zien.

 

Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) (foto 4) had ook weer een plek op de beurs, waar fraaie ontwerpen van leerlingen te zien waren. De opleiding tot meubelmaker is momenteel zeer populair en dit soort voorbeelden helpen zeker daarbij. Ook had de organisatie een gedeelte ingericht voor kleine, innovatieve bedrijven die hun ontwerpen konden tonen aan de bezoeker (foto 5).

 

De interieurclub verzorgde tijdens de beurs een aantal 'Interieur talks', onder andere met Femke Furnee (foto 6), de oprichter van Fest. Zij vertelde heel open over de kansen en valkuilen van het ondernemerschap en over de succesfactoren van Fest, inmiddels een miljoenenbedrijf met zeven winkels in de Benelux. Veel aanwezigen waren geïnspireerd door haar verhaal, dat bleek uit de vele vragen die gesteld worden.

 

Design District heeft is ook een gedeelte voor buitenmeubelen die dan ook buiten worden getoond. Met het fraaie weer tijdens de beurs voor veel bezoekers de kans om even hiervan te genieten.

 

P.S. 15-06-2023: Inmiddels zijn de bezoekcijfers bekend gemaakt: Design District kreeg volgens de organisatie 7.111 bezoekers over de vloer. Ook zijn de data van volgend jaar bekend gemaakt, deze zijn te vinden in onze agenda.Links

www.designdistrict.nl
www.festamsterdam.nl
www.deinterieurclub.com
www.textilesandmore.eu
www.mflor.com
www.extensu.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, kantoor, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, designdistrict, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, lamp, hanglamp, verlichting, trend, trends, woontrends, interieurtrends, winkel, presentatie, presenteren, visual merchandising, etaleren, bank, sofa, zitmeubel, lounge, #designdistrict, #vannellefabriek

Gerelateerd nieuws
 
Derde editie Destination Design
lees verder
B&B geluk zit in kleine dingen
[Sponsored artikel, betaald partnerschap met Hema] - Hoe een B&B aantrekkelijker te maken is al jaren wekelijks te zien in het populaire tv-programma 'Bed & Breakfast'. Hierbij wat tips.
lees verder
Speciale editie Domotex
In januari 2025 vind de Carpet & Rugs editie plaats van de Domotex, uiteraard weer in Hannover.
lees verder
 
Kastenprogramma Vision naar Arco
lees verder
Elegante deurmatten in interieur
[Sponsored artikel] - Bij de inrichting van je woning zorg je er onder meer voor dat je meubels bij elkaar passen de muren een mooie kleur krijgen en kunstwerken aan de wand hangen. Maar heb je ook aan een passende deurmat gedacht?
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden