Wesco in problemen

Dinsdag 07 mei 2024

Afgelopen maart was de Duitse fabrikant van de bekende merknaam Wesco failliet gegaan en de merknaam overgenomen. Nu is voor de Nederlandse vestiging surseance aangevraagd.
Wesco in problemen

Na meer dan anderhalve eeuw moest M. Westermann & Co. GmbH, beter bekend onder de merknaam Wesco, fabrikant van huishoudelijke artikelen, half maart sluiten. Het bedrijf, vooral bekend om zijn afvalemmer en broodtrommel (zie foto; website), maar ook met keukenaccessoires en buitenkeukens in het assortiment, had in november 2023 al faillissement aangevraagd en slaagde er uiteindelijk niet in om een oplossing te vinden.

Het bedrijf was naar eigen zeggen geconfronteerd met onder meer flinke stijgingen van de materiaal- en energiekosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Deze konden niet volledig worden doorberekend aan de consument, wat mede leidde tot een daling van de verkoop.

Naber in Nordhorn heeft de merkrechten, websites en domeinen en de online shop van Wesco overgenomen waardoor de voortzetting van het merk en de productlijnen wel gewaarborgd werd.

Nu is de Nederlandse vestiging, Wesco International uit Barendrecht in problemen gekomen en heeft op 3 mei surseance van betaling verleend gekregen. Op 6 augustus om 15:00 uur is de crediteurenvergadering gepland. Bewindvoerder is M. van der Laarse van Dvan Advocaten uit Rotterdam, telefoon +31 6 28 88 40 85, email: matthijs.vanderlaarse@dvan.nl.Links

www.naber.com/nl/
www.wesco-int.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, retail, stylist, binnenhuisarchitect, design, decoratie, accessoires, woonaccessoires, kunst, schilderij, schilderijen, 24340896, participatie, failliet, faillissement, bankroet, faling, insolventie, boeken neerleggen, overname, doorstart, curator, merk, #naber, #wesco, #wescoint, #failliet, #faillisement, #doorstart

Gerelateerd nieuws
Servies Piet Boon by Serax
Piet Boon en Serax komen samen met nieuwe serviescollecties, waarmee men volgens het bedrijf onvergetelijke eetervaringen in de buitenlucht kan creëren.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Gregory Kukolj cgo Whoppah
Whoppah, online marktplaats voor tweedehands design, heeft Gregory Kukolj per 1 juni benoemd tot chief growth officer (cgo). Als bestuurder gaat over de strategie, marketing, het aantrekken van groeikapitaal en fusies en overnames.
lees verder
 
Ontwerpen van dobbelstenen
lees verder
Fedustria licht positief over 2024
Karla Basselier, ceo Fedustria: 'Om duurzaam te blijven groeien hebben onze bedrijven dringend nood aan een coherent en ambitieus industriebeleid op lange termijn.'
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden