Omzet detailhandel juli +4,5%

Zaterdag 16 september 2017

De Nederlandse detailhandel heeft in juli 4,5% meer omgezet, zo meldt het CBS. De verkopen (volume) waren bijna 4% hoger. De omzet van zowel de food- als de non-foodsector groeide. Online pluste met 21%.
Omzet detailhandel juli +4,5%
Omzet detailhandel juli +4,5%

De omzet van winkels in de non-foodsector groeide in juli met ruim 4%, het volume bijna 5%, de zevende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector groeide.

De omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren was ruim 6% (in juni ruim 9%) hoger. Winkels in meubels en huishoudartikelen plusten nu bijzonder veel: 9,4% (in juni 1,2%).

De online omzet was in juli ruim 21% hoger: webwinkels ruim +20%, multi-channelers ruim +22%.

 



Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, consumptie, consument, woninginrichting, uitgaven, bestedingen, vertrouwen, economie, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, werkloosheid,werkgelegenheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, online, webwinkel, cbs, centraal bureau statistiek, internetverkoop, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Modulaire werkplekken Ikea
lees verder
 
Focus op toekomst
lees verder
Top 15 Vlaamse meubelwinkels
De Belgische website Trends heeft zich verdiept in zelfstandige meubelwinkels in Vlaanderen. Hoe staan zij er voor? Welke vijftien bedrijf steken boven de rest uit, als het gaat om cashflow?
lees verder
Nieuwe winkel Goossens
Een nieuwe Goossens-winkel opent de deuren in Hoorn, de 26e winkel van deze in wonen en slapen gespecialiseerde interieurretailer
lees verder
Cyberaanval Carpetright
Het Britse Carpetright had afgelopen week te maken met een cyberaanval. Als gevolg daarvan sloot de Nederlandse tak zijn systemen, zo bevestigt het bedrijf aan RTL Nieuws.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden