Hunter Douglas verkoopt USA-plafondafdeling

Woensdag 04 juli 2018

Hunter Douglas verkoopt zijn Noord-Amerikaanse plafondtak aan CertainTeed, een onderdeel van Saint Gobain, een grote speler in bouwproducten.
Hunter Douglas verkoopt USA-plafondafdeling

De plafondactiviteiten (Luxalon -zie foto van website - en Techstyle) waren in 2017 goed voor een omzet van $ 36 miljoen, zo meldt Archidat Bouwinformatie verder. Bij het onderdeel werkten ongeveer 100 mensen. Hunter Douglas zal daarnaast met Saint Gobain gaan samenwerken om raambekleding te gaan verkopen.

Hunter Douglas is sinds 1946 leverancier van raambekleding (met merken als Luxaflex, Duette, Silhouette en Vignette) en producent van bouwproducten (plafonds en gevelbekleding). Maar ook dochterondernemingen zoals Artex (o.a. Artelux), Multisol en Sunway vallen onder het concern. De beursgenoteerde onderneming heeft het hoofdkantoor in Rotterdam en omvat 132 ondernemingen met 50 fabrieken en 82 assemblagebedrijven in meer dan 100 landen. Er werken in totaal bijna 23.000 mensen.

 Links

www.artelux.com
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.multisol.nl
www.saint-gobain.nl
www.sunway.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #saintgobain, #artelux, #multisol, #artex, #luxalon, #techstyle

Gerelateerd nieuws
Orgatec 2018
Komende week is het tijd voor de belangrijkste projectinrichtingsbeurs van het jaar: de Orgatec. Van dinsdag 23 tot zaterdag 27 oktober in Keulen.
lees verder
 
Nog meer najaarsnieuws Jab
lees verder
Weverij Van Maele failliet
Werknemers van Van Maele Weavers werden kortgeleden nog onder politietoezicht naar buiten geleid, vorige week donderdag vroeg het bedrijf uit Tielt het faillissement aan.
lees verder
Hans ter Hart nieuwe directeur Leoxx
Met ingang van 1 november 2018 wordt Hans ter Hart (52) de nieuwe directeur van Leoxx bv en Prints van Oranje bv te Houten. Eigenaresse Anja Nekeman is verheugd met de aanstelling van Ter Hart als directeur en opvolger van Marc Treu.
lees verder
Alicia verlaat Intirio
Voor eventmanager Alicia Gonzalez is het vandaag, 12 oktober, de laatste werkdag bij Easyfairs.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden