Hunter Douglas verkoopt USA-plafondafdeling

Woensdag 04 juli 2018

Hunter Douglas verkoopt zijn Noord-Amerikaanse plafondtak aan CertainTeed, een onderdeel van Saint Gobain, een grote speler in bouwproducten.
Hunter Douglas verkoopt USA-plafondafdeling

De plafondactiviteiten (Luxalon -zie foto van website - en Techstyle) waren in 2017 goed voor een omzet van $ 36 miljoen, zo meldt Archidat Bouwinformatie verder. Bij het onderdeel werkten ongeveer 100 mensen. Hunter Douglas zal daarnaast met Saint Gobain gaan samenwerken om raambekleding te gaan verkopen.

Hunter Douglas is sinds 1946 leverancier van raambekleding (met merken als Luxaflex, Duette, Silhouette en Vignette) en producent van bouwproducten (plafonds en gevelbekleding). Maar ook dochterondernemingen zoals Artex (o.a. Artelux), Multisol en Sunway vallen onder het concern. De beursgenoteerde onderneming heeft het hoofdkantoor in Rotterdam en omvat 132 ondernemingen met 50 fabrieken en 82 assemblagebedrijven in meer dan 100 landen. Er werken in totaal bijna 23.000 mensen.

 Links

www.artelux.com
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.multisol.nl
www.saint-gobain.nl
www.sunway.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #saintgobain, #artelux, #multisol, #artex, #luxalon, #techstyle

Gerelateerd nieuws
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
Horrentraining bij Headlam
Het is weer horrentijd! Veel consumenten zijn nu op zoek naar een manier om pollen en insecten buiten te houden. Headlam helpt zijn dealers met de verkoop door het geven van speciale horrentrainingen.
lees verder
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder
Insqin-technologie voor textiel
Op Techtextil toont Covestro de nieuwe Insqin®-technologie. Een veelzijdige textielcoating op waterbasis, zonder oplosmiddelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden