Hunter Douglas verkoopt USA-plafondafdeling

Woensdag 04 juli 2018

Hunter Douglas verkoopt zijn Noord-Amerikaanse plafondtak aan CertainTeed, een onderdeel van Saint Gobain, een grote speler in bouwproducten.
Hunter Douglas verkoopt USA-plafondafdeling

De plafondactiviteiten (Luxalon -zie foto van website - en Techstyle) waren in 2017 goed voor een omzet van $ 36 miljoen, zo meldt Archidat Bouwinformatie verder. Bij het onderdeel werkten ongeveer 100 mensen. Hunter Douglas zal daarnaast met Saint Gobain gaan samenwerken om raambekleding te gaan verkopen.

Hunter Douglas is sinds 1946 leverancier van raambekleding (met merken als Luxaflex, Duette, Silhouette en Vignette) en producent van bouwproducten (plafonds en gevelbekleding). Maar ook dochterondernemingen zoals Artex (o.a. Artelux), Multisol en Sunway vallen onder het concern. De beursgenoteerde onderneming heeft het hoofdkantoor in Rotterdam en omvat 132 ondernemingen met 50 fabrieken en 82 assemblagebedrijven in meer dan 100 landen. Er werken in totaal bijna 23.000 mensen.

 Links

www.artelux.com
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.multisol.nl
www.saint-gobain.nl
www.sunway.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #saintgobain, #artelux, #multisol, #artex, #luxalon, #techstyle

Gerelateerd nieuws
Slapen in de seventies
Textielproducent De Witte Lietaer uit Lauwe introduceert bedlinnen Almond, met een typisch jaren zeventig dessin.
lees verder
Headlam adviseert over kleurgebruik
Groothandel Headlam geeft in zijn meest recente nieuwsbrief tips voor het gebruik van kleur. Met een keuze voor de juiste kleur gordijnen worden zij volgens het bedrijf vanzelf de basis van het interieur.
lees verder
Data Proposte 2020 bekend
De data voor de 28e editie van de internationale beurs in meubel- en gordijnstoffen Proposte in 2020 zijn bekend geworden.
lees verder
Luxury Decor Floors failliet
Recent werd bekend dat LDF (Luxury Decor Floors) uit Oeselgem/Dentergem reeds half juli failliet is verklaard.
lees verder
Luxaflex vult collecties aan
Luxaflex introduceert in september meerdere collecties: nieuwe houten jaloezieën, rolgordijnen en Duette Shades.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden