Prijswinnaars duurzame designwedstrijd

Vrijdag 28 augustus 2020

Wat zijn de mooiste en meest duurzame designproducten van dit moment? Vrijdag 21 augustus werden de winnaars voor de Sustainable Interior Design Awards bekend gemaakt.
Prijswinnaars duurzame designwedstrijd
Prijswinnaars duurzame designwedstrijd Prijswinnaars duurzame designwedstrijd Prijswinnaars duurzame designwedstrijd

Totaalinrichter Flinders zocht dit jaar voor het eerst naar het meest duurzame merk en de meest duurzame producten die in 2019 en 2020 op de markt zijn gebracht. Eerder schreef Interieurjournaal al over de wedstrijd en de nominaties.

 

In de categorie: Brand Awards wint Zeitraum (foto 1), vanwege zijn ambachtelijke meubels die meer dan een mensenleven meegaan. Flinders heeft een model ontwikkeld waarmee de duurzaamheid van een designmerk kan worden vastgesteld. Zeitraum scoort overtuigend op vijf van de zes criteria van het Sustainable Product Evaluation Model. Van het ontwerp, het hout dat wordt gebruikt, de productie in Duitsland, de productieprocessen zelf (geen gebruik van lak, maar van olie) en de distributie (in 'flatpack' en gebruikmakend van afbreekbare materialen) naar de klanten in Europa. In de tijd dat de tafel meegaat, groeien er vier nieuwe bomen.

 

Wehlers wint met R.U.M. stoel (foto 2) in de categorie: Product Awards – Meubels. Het plastic voor deze stoel wordt op zee gevonden. Daarnaast heeft het meubel volgens de jury een bijzonder aantrekkelijk ontwerp. Een uitdaging voor Wehlers is nog wel het terugbrengen van de impact van de wereldwijd logistiek.

 

Voor de Wheel lamp (foto 3) wint Japth de Product Award – Verlichting. Met stoer design op basis van duurzame circulaire materialen scoort de Wheel lamp overtuigend op vijf van de zes criteria van het Sustainable Product Evaluation Model. De lamp wordt lokaal geproduceerd en is hoogwaardig en repareerbaar. De materialen worden, ook de ledlampen, lokaal gemaakt. Japth maakt gebruik van staal, aluminium en acrylaat, die in de basis al circulair zijn en in andere sectoren ook worden gebruikt. Omdat er niet wordt gelijmd, zijn de lampen eenvoudig te repareren en later weer uit elkaar te halen.

 

De Product Award voor accessoires gaat naar Yumeko met de Renew collectie (foto 4). De kussens en dekbedden uit de Renew collectie zijn gevuld met 70% hergebruikt dons en 30% hergebruikte veertjes. Er zijn ook daadwerkelijke retourmogelijkheden voor het product. Het biologische katoen dat Yumeko gebruikt, heeft het keurmerk Gots.

 Links

www.flinders.nl
www.japth.com
www.yumeko.nl
www.wehlers.com
www.zeitraum-moebel.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, licht, verlichting, decoratie, accessoire, vloer, bedekking, vloerbedekking, stoffering, stofferen, online, web, webwinkel, etailer, retail, winkel, ecommerce, multichannel, omnichannel, internet, online, shop, awards, Sustainable Interior Design Awards, interieurawards, #sustainableinteriorDesignAwards, #flinders, #japth, #yumeko, #wehlers, #zeitraummoebel

Gerelateerd nieuws
Veel aanmeldingen Spoga + Gafa
Organisatie Koelnmesse is erg positief over de vooruitzichten voor Spoga + Gafa. Deze beurs staat gepland van 30 mei tot 1 juni 2021 en heeft nu een boekingsstatus van 90%.
lees verder
 
Violetta terug in Nederland
lees verder
Ja, de Imm gaat door!
Door de Corona-pandemie worden er veel vragen gesteld of er beurzen in Keulen georganiseerd kunnen worden. Het antwoord is: ja! De Imm Cologne in januari 2021 gaat door!
lees verder
Suite702 helemaal up-to-date
Suite702, de Nederlandse leverancier van bed- en badlinnen, breidt zijn collectie beddengoed uit met vijf nieuwe kleuren.
lees verder
ETC vol met nieuws
De ETC Design Experience is weer van start gegaan. Op maandag 21 en dinsdag 22 september zijn vakbezoekers nog van harte welkom in Culemborg, mits zij zich van tevoren geregistreerd hebben.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden