DDW trekt meer bezoekers

Maandag 31 oktober 2016

De DDW (Dutch Design Week) kijkt terug op een geslaagde 15de editie. Eindhoven manifesteerde zich opnieuw 9 dagen lang als middelpunt van design met 2.500 ontwerpers. Christien Meindertsma was de meest gevierde!
DDW trekt meer bezoekers
DDW trekt meer bezoekers DDW trekt meer bezoekers

Volgens de organisatie trok de DDW nog meer bezoekers dan vorig jaar van naar schatting 295.000 bezoekers, zo'n 7% meer dan vorig jaar. Mede door het avondprogramma van talkshows, debatten en livemuziek konden bezoekers tot lang na sluitingstijd van de tentoonstellingen genieten.

Onder de vlag van het thema ‘The making of’ stond deze jubileumeditie in het teken van het maakproces en de makers. Het evenement toonde veel werk van gerenommeerde ontwerpers, maar gaf zoals elk jaar ook alle ruimte aan jong talent en het experiment. Dat gebeurde onder meer in 430 gecureerde exposities en presentaties verspreid over 100 locaties in de stad.

Op zaterdag 29 oktober werden de jaarlijkse Dutch Design Awards uitgereikt. Ontwerper Christien Meindertsma won met haar Flax Chair (foto) in de categorie Product en sleepte ook de Future Award in de wacht.

De stimuleringsprijs voor jong talent (Young Designer Award) was voor Tom van Soest, Brabantia ontving de Best Client Award en Crystal Houses van MVRDV won de Public Award.

Uit een selectie van de Best of DDW 2016 kreeg zondag 30 oktober Forest Wool van Tamara Orjola de stimuleringsprijs toegewezen.

 Links

www.christienmeindertsma.com
www.ddw.nl
www.flaxproject.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, awards, DDA, #DDW16, DDW, Dutch Design, Academy, Dutch Design Week, meubel, lamp, verlichting, stoel, ontwerp, design, museum, Design Academy, Eindhoven, week

Gerelateerd nieuws
Pilat in accessoires
Meubelmaker Pilat & Pilat gaat in houten accessoires: kandelaren en snijplanken.
lees verder
 
Intirio 2018 wordt een feest
lees verder
Romo zoekt accountmanager
The Romo Group Nederland, onderdeel van het internationaal opererende Engelse stoffenhuis, zoekt een accountmanager voor de regio Utrecht en Noord-Holland.
lees verder
Matrassen en meubels met Basf-schuim veilig
Chemieconcern Basf heeft in haar grondstoffenproductie voor schuim vorige week een fout geconstateerd, maar hierbij is geen gezondheidsgevaar opgetreden.
lees verder
Huisshow Schadebo
Zet het in de agenda: Schadébo uit 's-Hertogenbosch houdt na de herfstvakantie op 30 oktober een huisshow in samenwerking met haar leveranciers.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden