Vandyck bedmode onder vuur

Donderdag 20 juni 2019

Bedmodelabel Vandyck uit Amersfoort heeft een tik op de vingers gekregen van de onafhankelijke klachten- en geschillencommissie van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.
Vandyck bedmode onder vuur

Het 96 jaar oude familiebedrijf Vandyck heeft zich onvoldoende ingespannen om eventuele misstanden bij leveranciers in kaart te brengen, zo meldde Retailtrends recent. Het bedrijf leverde slechts een deel van de benodigde papieren in om aan de regels te voldoen en had geen plan van aanpak gemaakt om onregelmatigheden bij de werkomstandigheden aan te pakken.

Het convenant bestaat sinds 2016 en is niet alleen door Vandyck (in 2017), maar onder meer ook door branchegenoten Essenza, L. ten Cate (2016) en Ducky Dons (2018) ondertekend. Collega's als bijvoorbeeld Arli, Beddinghouse en Deltex hebben het convenant overigens niet ondertekend.

Bedrijven en organisaties die het convenant ondertekenen, verplichten zich om discriminatie, kinderarbeid en gedwongen arbeid tegen te gaan. Ook zetten zij zich in voor het recht op vrije onderhandelingen door onafhankelijke vakbonden, een leefbaar loon, en gezonde en veilige werkomstandigheden voor werknemers. Verder doen ze hun best om de negatieve milieueffecten van hun activiteiten te verminderen, dierenleed te voorkomen, het verbruik van water, energie en chemicaliën te beperken en minder chemisch afval en afvalwater te produceren.

 Links

www.imvoconvenanten.nl/kledingtextiel
www.vandyck.nl

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, slaap, slapen, slaapkamer, matras, boxspring, nachtkast, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, woonwinkel, interieurwinkel, bedmode, bedtextiel, textiel, kleding, convenant, overtrek, dekbedovertrek, #essenza, #imvoconvenanten, #ltencate, #duckydons, #vandyck, #kledingtextiel, #arli, #beddinghouse, #deltex

Gerelateerd nieuws
Auping matras leasen of bed ontwerpen
Auping lanceert de bedden-start-up Bedzzzy die het leasen van circulaire matrassen mogelijk maakt. Daarnaast lanceert de beddenfabrikant uit Deventer een app om digitaal een bed te ontwerpen.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Ikea lanceert nieuwe app
Ikea opende kort geleden haar kleinste winkel in Nederland: een geheel nieuwe app. Hiermee kunnen producten niet alleen bekeken, maar ook direct gekocht worden.
lees verder
Nieuwe slaapexposanten DWI
Een zestal nieuwe slaapexposanten is in september te zien tijdens de Vakbeurs van DWI (De Woonindustrie), van 1-4 september in Nieuwegein. Zij zullen hier hun klanten op 2 en 3 september begroeten met een ontbijt.
lees verder
 
Mood Brussel geannuleerd
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden