Vandyck bedmode onder vuur

Donderdag 20 juni 2019

Bedmodelabel Vandyck uit Amersfoort heeft een tik op de vingers gekregen van de onafhankelijke klachten- en geschillencommissie van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.
Vandyck bedmode onder vuur

Het 96 jaar oude familiebedrijf Vandyck heeft zich onvoldoende ingespannen om eventuele misstanden bij leveranciers in kaart te brengen, zo meldde Retailtrends recent. Het bedrijf leverde slechts een deel van de benodigde papieren in om aan de regels te voldoen en had geen plan van aanpak gemaakt om onregelmatigheden bij de werkomstandigheden aan te pakken.

Het convenant bestaat sinds 2016 en is niet alleen door Vandyck (in 2017), maar onder meer ook door branchegenoten Essenza, L. ten Cate (2016) en Ducky Dons (2018) ondertekend. Collega's als bijvoorbeeld Arli, Beddinghouse en Deltex hebben het convenant overigens niet ondertekend.

Bedrijven en organisaties die het convenant ondertekenen, verplichten zich om discriminatie, kinderarbeid en gedwongen arbeid tegen te gaan. Ook zetten zij zich in voor het recht op vrije onderhandelingen door onafhankelijke vakbonden, een leefbaar loon, en gezonde en veilige werkomstandigheden voor werknemers. Verder doen ze hun best om de negatieve milieueffecten van hun activiteiten te verminderen, dierenleed te voorkomen, het verbruik van water, energie en chemicaliën te beperken en minder chemisch afval en afvalwater te produceren.

 Links

www.imvoconvenanten.nl/kledingtextiel
www.vandyck.nl

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, slaap, slapen, slaapkamer, matras, boxspring, nachtkast, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, woonwinkel, interieurwinkel, bedmode, bedtextiel, textiel, kleding, convenant, overtrek, dekbedovertrek, #essenza, #imvoconvenanten, #ltencate, #duckydons, #vandyck, #kledingtextiel, #arli, #beddinghouse, #deltex

Gerelateerd nieuws
Piper van De Witte Lietaer
Textielproducent De Witte Lietaer introduceert dekbedovertrek Piper. Dit bedlinnen is deel van de najaarscollectie, die ook op Meubelbeurs Brussel te zien was.
lees verder
 
Slotbericht Meubelbeurs 2019
lees verder
Balthazars Meubelbeurs Brussel 2019!
Afgelopen avond zijn de winnaars van de traditionele Balthazars van 2019 bekend gemaakt op de Meubelbeurs in Brussel.
lees verder
 
Nieuwkomers DWI
lees verder
Doorstart Strand West in Nieuwe Oost
Oud werknemers van de Utrechtse interieurzaak Strand-West op de Oudegracht hebben een winkel geopend op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht-Oost.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden