Uptopisch paradijs Alhambra

Maandag 26 augustus 2019

Met de nieuwe collectie Brazilia biedt Spaanse stoffenfabrikant Alhambra een blik op een utopisch paradijs.
Uptopisch paradijs Alhambra
Uptopisch paradijs Alhambra Uptopisch paradijs Alhambra Uptopisch paradijs Alhambra

De stoffencollectie van de Spaanse fabrikant Alhambra uit Allicante mag dan een utopisch ideaal uitbeelden, maar is qua idee verre van nieuw. De inspiratie is namelijk afkomstig van de architectuur en idealen uit de jaren 50. Nog specifieker ontleent de stof Brazilia (foto 1) zijn ontwerp aan de avantgardische look van Brasilia, de hoofdstad van Brazilië. Het ontwerp van de stad (door Lucio Costa) doet qua vorm denken aan een vogel.

 

Het Spaanse stoffenmerk wordt in België vertegenwoordigd door Stockmans. In Nederland verdeelt Prades het merk, onder meer vanuit de showroom in het ETC Design Center in Culemborg. Hier vindt van 22-24 september de ETC Design Experience plaats.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.prades.nl
www.alhambraint.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, stof, viscose, polyester, polyacryl, rolgordijn, plissť, verkoop, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #alhambra, #prades, #brazilia, #etcexpo, #etcdesigncentereurope, #etcdesigncenter, #stockmans

Gerelateerd nieuws
 
Badkamerbehang vol dieren
lees verder
Effen in spotlicht bij Artex
Artex heeft een passie voor uniís. De kleuren van de stoffenfabrikant worden in de verfkeuken van het bedrijf gemaakt. Een samenspel tussen ontwerpers en verfkeukenspecialisten.
lees verder
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŽnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
Bankroet Recor onafwendbaar
Twee resterende partijen die geÔnteresseerd waren om de in moeilijkheden verkerende meubelfabrikant Recor over te nemen zijn afgehaakt. Daardoor lijkt een faillissement een kwestie van tijd.
lees verder
3C en Nordlux naar DWI
Steeds meer nieuwe exposanten trekken naar DWI (De Woonindustrie) met de Vakdagen van 13-15 september en 21-22 september in het verschiet. Zo is de 3C Gruppe present en heeft Nordlux een nieuwe vaste stand.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden