Textielinitiatieven tegen corona

Maandag 30 maart 2020

De coronacrisis heeft veel negatieve gevolgen. Moeilijke tijden halen in veel gevallen echter ook het beste in mensen naar boven. Verschillende bedrijven in de woonbranche zetten zich in om de crisis te bestrijden.
Textielinitiatieven tegen corona
Textielinitiatieven tegen corona Textielinitiatieven tegen corona Textielinitiatieven tegen corona

De Herzeelse producent van raamdecoratie BM fabrics (foto 2) doneert gordijnstoffen aan de gemeente Herzele om mondmaskers te maken. Daarmee kunnen 20.000 mondmaskers gemaakt worden. Voor andere instanties of ondernemingen staat de deur ook open. Het bedrijf heeft nog veel voorraad liggen die geschikt is om neus-mondmaskers of schorten van te maken. Via de Facebookpagina van BM fabrics kunnen geïnteresseerde partijen contact met het bedrijf opnemen.

 

Hilding Anders is gestart met het produceren van chirurgische maskers in drie fabrieken, waaronder in Nederland. Dit aantal wordt de komende tijd waarschijnlijk verder uitgebreid. De maskers bestaan uit twee lagen: katoen en een niet-geweven stof. De lagen zijn vast gemaakt aan een katoenen of elastische band. De maskers kunnen gewassen worden op 95°C en zijn hierdoor ook opnieuw te gebruiken.

 

Ook Inside Blinds zet zich in om mondmaskers te maken (foto 4). Het bedrijf maakt volledige maskers, maar omdat dit een enorm werk is heeft het bedrijf in overleg met het OCMW van Roeselare ook een ander initiatief bedacht. Het bedrijf gaat na de productie van ongeveer 15.000 maskers overschakelen op de productie van pakketten. Deze pakketten bevatten de sneden stof en de linten. En een beschrijving hoe de maskers moeten afgewerkt zouden. De pakketten zullen dan onder de bevolking verdeeld worden. Zo kan Inside Blinds zorgen voor honderd duizenden maskers. Het bedrijf maakt pakketten van 200 stuks. Iemand die dit thuis afwerkt kan zo in 1 dag 1 pakket afwerken.

 

Onder de noemer Samen Tegen Corona 2020 (foto 3) is een actie is gestart om via 500 thuisnaaisters mondkapjes te gaan produceren. Leverancier Toppoint doneerde hiervoor 1.000 meter stof. Eisenkolb digitaliseerde een mondkampjes ontwerp om het te kunnen gebruiken voor hun lasercut machine (foto 1). Een deel van deze gesneden materialen gaat naar het Samen Tegen Corona initiatief en ook de Belgische detaillist Artevelum stikt de onderdelen aan elkaar.Links

www.bmfabrics.com
www.hildinganders.com
www.insideblinds.com
www.eisenkolb.com
www.toppoint.eu
www.artevelum.eu
www.trimmings.nl/samen-tegen-corona-2020

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, interieurbekleding, stof, meubelstof, gordijn, bekleding, decoratie, raambekleding, raamdecoratie, meubelbekleding, textiel, interieurtextiel, confectioneren, geconfectioneerd, confectie, crisis, corona, covid-19, #corona, #covid19, #bmfabrics, #hildinganders, #insideblinds, #toppoint, #artevelum, #samentegencorona2020

Gerelateerd nieuws
Rapport Meubelzaken verschenen
In het Marketingrapport Meubelzaken 2020 staan de resultaten van een onderzoek onder meubelspeciaalzaken in Nederland. Hierin geeft Markdata.nl een overzicht van de ontwikkelingen in de meubeldetailhandel in Nederland.
lees verder
 
Folclore colori
lees verder
Nieuwe topman Riviera Maison
Edo Beukema is begin juni aangesteld als managing director van Rivičra Maison. In deze rol zal hij naast ceo Henk Teunissen verder werken aan de groei en de transformatie naar een omnichannel organisatie.
lees verder
Topjaloezieen van Blister
Het jonge bedrijf Blister Blinds uit Zeewolde levert via haar webshop merkloze maatwerk raamdecoratie, door de huidige drukte in 15 tot 20 dagen.
lees verder
Nieuwe directeur Forest
Er is een nieuwe algemeen directeur aangesteld bij de internationale tak van gordijnrailspecialist Forest uit Deventer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden