Economische crisis dodelijker dan corona

Maandag 30 maart 2020

Sinds twee weken wordt ons leven beheerst door dagelijkse staatjes Corona-doden. Aantallen die ruim onder het gebruikelijke aantal doden ten gevolge van griep en helemaal andere doodsoorzaken (hartfalen, kanker, dementie) liggen. De economische catastrofe die hieruit volgt zou wel eens veel meer slachtoffers kunnen vergen.
Economische crisis dodelijker dan corona

[Opinie]

 

Bij corona regeert de angst extreem. Natuurlijk moeten we door verhoogde hygiëne de coronacrisis zo veel mogelijk trachten te beheersen. Want geleerden zijn bezorgd, zie bijvoorbeeld deze Youtube-video (13:25). Niemand wil dat er straks mensen geweigerd moeten worden omdat er niet voldoende ic-bedden zijn. Maar de strijd tegen corona is religie geworden. Dag in, dag uit worden de dogma's, geloofsartikelen en banvloeken in alle media herhaald. Wie daar vraagtekens bij zet wordt geëxcommuniceerd. Terwijl we moeten accepteren dat de dood bij het leven hoort, welke nuance in de media niet of nauwelijks wordt gebracht. Alleen bij uitzondering, zoals in dit bericht in de Volkskrant.

De kosten ten gevolge van deze maatregelen dreigen echter onaanvaardbare vormen aan te nemen. Schade die wel eens dodelijker zou kunnen zijn dan corona. Wat gebeurt er als we de hele zomer zo moeten leven? Slaan mensen elkaar dan niet de hersenen in? En als mensen massaal hun bedrijf of baan verliezen en hun huis uit moeten omdat ze de huur of hypotheek niet meer kunnen betalen of later zelfs ook geen voedsel meer? Een scenario dat nog ver weg lijkt, maar op termijn zeker niet ondenkbeeldig is. Hoewel deze gevolgen waarschijnlijk niet direct te vertalen zullen zijn in mediagenieke dagelijkse dodenstaatjes, zal de psychische impact en stress in ieder geval enorm zijn. Zie ook eens dit bericht uit de Volkskrant. Of deze uit De Tijd.

Hoewel het tot voor kort vloeken in de kerk was - we willen niet nadenken over hoeveel het voorkomen van een dode immers mag kosten - beginnen nu in ieder geval wel vraagtekens gezet te worden bij het huidige beleid. Bernard Thiers, ceo van het Amerikaanse miljardenconcern Mohawk, eigenaar van Unilin en IVC, pleitte donderdagavond in De Tijd dat we moeten leren leven en werken met het coronavirus om een economische catastrofe te voorkomen: 'Kiezen we ervoor de bedrijven nog lang dicht te houden, dan betekent dat economische zelfmoord. De lockdown instellen vergde moed van de politici, maar het zal nog meer moed vragen de mensen te verplichten weer aan het werk te gaan.'

De beloofde hulp van de Nederlandse regering aan het bedrijfsleven bleek vrijdag slechts beperkt
, hoewel dat een dag daarna alweer enigszins afgezwakt werd. Van de gepredikte maatschappelijke solidariteit komt dus weinig tot niets terecht. Des te meer redenen om niet alle door de overheid maatregelen voor zoete koek te slikken, maar er alles aan te doen om verantwoord verder te leven én te ondernemen.

 

Met de risico's die bij het leven horen.Links

www.ivcgroup.com
www.mohawkinternational.com
www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, crisis, corona, covid-19, inretail, #inretail, #ivc, #mohawk, #unilin, #corona, #covid19, #inretail

Gerelateerd nieuws
Rapport Meubelzaken verschenen
In het Marketingrapport Meubelzaken 2020 staan de resultaten van een onderzoek onder meubelspeciaalzaken in Nederland. Hierin geeft Markdata.nl een overzicht van de ontwikkelingen in de meubeldetailhandel in Nederland.
lees verder
 
Folclore colori
lees verder
Nieuwe topman Riviera Maison
Edo Beukema is begin juni aangesteld als managing director van Rivičra Maison. In deze rol zal hij naast ceo Henk Teunissen verder werken aan de groei en de transformatie naar een omnichannel organisatie.
lees verder
Online ontwikkelingen slapen
In korte tijd verschenen van Markdata.nl twee onderzoeken over de online ontwikkelingen met betrekking tot de slaapbranche. Volgens het onderzoeksbureau behalen slaapspeciaalzaken 5,1% van de omzet online, en werd in april 81% meer online gezocht naar slaapproducten.
lees verder
 
Ruik Let's Pause
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden