Terug naar kantoor

Vrijdag 04 juni 2021

Na een jaar aan de keukentafel lijkt het bijna vanzelfsprekend dat thuiswerken onderdeel blijft van ons werkende leven. Toch kun je daar niet blindelings vanuit gaan: een op de vijf werkgevers geeft aan weer volledig terug te willen keren naar kantoor.
Terug naar kantoor

Dit blijkt uit een peiling onder 272 werkgevers door DVJ Insights in opdracht van RTL Z. Een vijfde van de werkgevers ziet (gedeeltelijk) thuiswerken niet zitten en maakt plannen om weer fulltime op kantoor te gaan werken als de coronamaatregelen versoepeld worden.

 

Het grootste deel van de werkgevers - 59% - geeft in de peiling aan dat een mix van op kantoor werken en thuiswerken de nieuwe norm wordt. Het personeel wiens werk thuis gedaan kan worden, zal vaak een, twee of drie dagen op kantoor zijn. De andere dagen werken ze thuis.

 

Dat sluit aan bij de wens van veel werknemers, die het thuiswerken niet meer willen missen. Zeker de helft van de Nederlanders blijft graag vanuit huis opereren na de coronacrisis, bleek vorig jaar al uit onderzoek van Intermediair en de Nationale Vacaturebank. Mensen waarderen het dat ze geen reistijd hebben, zich thuis goed kunnen concentreren en zelf hun tijd kunnen indelen.

 

Toch zal die vrijheid om zelf je tijd in te delen niet voor iedereen blijven. Een grote groep werkgevers geeft aan dat ze gaan werken met verplichte aanwezigheid op bepaalde dagen van de week. En die dagen worden veelal bepaald door de baas, en niet de werknemer.

 

Kom je binnenkort weer terug op kantoor na lange tijd, dan is de kans is groot dat je kantoor er niet meer uitziet als voorheen. Meer dan de helft van de bedrijven heeft de indeling van het pand aangepast. Denk aan het aanbrengen van meer vergaderruimten en plekken om koffie te drinken en het verminderen van het aantal werkplekken.

 

Deze ontwikkelingen biedt ook veel mogelijkheden voor de woonbranche: er zal worden geïnvesteerd in nieuwe kantooromgevingen en structurele thuiswerkplekken voor werknemers. Een mooie uitdaging voor inventieve ondernemers.Links

www.rtlz.nl

Tags

Nieuws, thuiswerken, home office, soho, kantoor, verplicht, werkgevers, werkplek, werken, peiling, onderzoek, aanwezigheid, vergaderruimten, kantooromgeving, #RTLZ, #DVJ

Gerelateerd nieuws
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiŽle oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiŽle technologieŽn presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniŽren
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
 
Nieuwe Belgische decoratiebeurs
lees verder
 
Awards voor Jan Goderis
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden