Super Skin thema A@W R'dam

Maandag 08 juli 2024

‘Super Skin’ is thema van de 'speed-date' beurs Architect@Work voor de editie komende september in Rotterdam.
Super Skin thema A@W R'dam

Op Architect@Work, dat op 11 en 12 september plaatsvindt in Rotterdam Ahoy, staat er een extra spotlight op de hoogwaardige afwerkingen van gevels en interieurs: bij de vele exposanten, in de materialententoonstelling, in de fototentoonstelling, en in het lezingenprogramma dat is samengesteld. Tot de sprekers op het evenement horen Dirk Somers (Bovenbouw) en Caro van de Venne (Nudus).

 

Deze beurs voor architecten wordt in Nederland afwisselend in de buurt van Amsterdam en Rotterdam georganiseerd (N.B. ook in België, Europa en wereldwijd worden er edities gehouden). Na de eerste editie van vorig jaar op het Hembrugterrein in Zaandam, strijkt men nu weer neer in Ahoy Rotterdam, voor de tiende editie daar.

 

Het thema is dit keer Super Skin wat, naast het sprekersprogramma, ook terugkomt in de materialententoonstelling door Materialdistrict, in de fototentoonstelling door Dutch Architecture Photographers (DAPh) en in de projectententoonstelling door World-Architects.

 

Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de exposanten die in de bekende compacte stands op het event hun innovaties tonen. Net als bij de vorige edities presenteren ook nu weer zo'n tweehonderd exposanten hun noviteiten. Daarbij zijn bij tal van exposanten super skins te vinden: van bijzonder duurzame gevelbekledingen tot interieurafwerkingen met uitzonderlijke prestaties.

 

Op de eerste dag van het evenement, op woensdag 11 september, vertelt architect Dirk Somers van Bovenbouw om 14:30 uur een verhaal over zijn verhouding tot gevels. Dat doet hij aan de hand van historische voorbeelden en eigentijdse projecten.

 

Op de tweede dag, op donderdag 12 september, vertelt architect Caro van de Venne van Nudus hoe circulariteit in hun werk een steeds grotere rol speelt. Bij de renovatie en uitbreiding van het Paleis van Justitie in Den Haag bijvoorbeeld worden de bestaande natuurstenen gevelpanelen van de gevel gehaald, met een waterjet bewerkt, om vervolgens op een andere manier weer teruggeplaatst te worden. Ook het glas in de gevel wordt hergebruikt in het nieuwe glas voor het gerechtsgebouw. Het bureau geniet ervan om grenzen te verleggen.

 

Andere sprekers op het evenement zijn landschapsarchitect Marjan Ketner (Copijn Landschapsarchitecten), architect Jan Nauta (Studio Nauta), architect Ron Bakker (PLP Architecture) en architect Don Murphy (VMX Architects).

 

Architect@Work vindt plaats op 11 en 12 september in Rotterdam Ahoy, beide dagen van 10-18 uur.Links

www.architectatwork.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, exposanten, architecten, binnenhuisarchitekt, interieuradviseurs, projecten, ontwerp, design, producten, sprekers, programma, evenement, organisatie, thema, #architectatwork, #rotterdamahoy

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiële problemen is gekomen.
lees verder
 
Een cadeautje van een lamp
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Groei Kijk op Gordijnen
De franchiseformule Kijk op Gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden