Insolvenz Ronald Schmitt

Maandag 08 juli 2024

Helaas hebben de Duitse meubelfabrikanten het nog steeds zwaar. Het nieuwste slachtoffer van economische problemen is Ronald Schmitt Design. Het bedrijf heeft op 26 juni een aanvraag tot opening van een insolventieprocedure ingediend.
Insolvenz Ronald Schmitt

Foto: Ronald Schmitt startte ooit met het bedrijf in 1958.

 

 

In 2013 werd het dreigende faillissement van het Ronald Schmitt Tische afgewend door een team van investeerders bestaande uit de particuliere investeerder en managing partner Claus Lenzmann en de Wiese familie. Als onderdeel van het proces kreeg het bedrijf de nieuwe naam Ronald Schmitt Design.

 

In 2020 trad de in de branche bekende persoonlijkheid Christian-Lutz Neubert toe als partner en nam vervolgens alle aandelen en management over. Hij moest bij Ronald Schmitt zorg dragen voor de collectieontwikkeling, en daarnaast werd de hele merkidentiteit veranderd.

 

Helaas bleek dit niet succesvol (genoeg): de rechtbank heeft advocaat Olaf Spiekermann van advocatenkantoor Brinkmann & Partner aangesteld als voorlopig insolventieadviseur van het bedrijf.

 Links

www.ronald-schmitt.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, beurs, show, event, evenement, bed, ledikant, bedtextiel, overtrek, boxspring, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, trends, woontrends, interieurtrends, personalia, organisatie, #ronaldschmitt, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, #failliet, #ronaldschmitt

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiŰle problemen is gekomen.
lees verder
Fauteuil ge´nspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is ge´nspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden