Opschorting voor Veldeman

Maandag 13 maart 2023

Door rechtbank in Antwerpen is aan De Veldeman Group en Veldeman Bedding in Opglabbeek voorlopige opschorting verleend.
Opschorting voor Veldeman

De rechtbank deed de uitspraak voor deze opschorting op 28 februari. Dat betekent dat Veldeman zes maanden - tot 29 mei - de kans krijgt om het beddenbedrijf te reorganiseren. Gedurende die tijd hoeft het zijn schuldeisers niet te betalen.

Veldeman Bedding, bekend van het merk Velda, is al vroeg gestart met het inspelen op duurzaamheid. Zo kreeg hun circulaire bedconcept Velda Resleep in 2018 op de Meubelbeurs Brussel een Balthazar-award uitgereikt en werd het genomineerd voor een Henry van de Velde award. Twee jaar geleden introduceerde het bedrijf het circulaire merk Vel-You.

Ook startte Veldeman al eerder met organisatorische veranderingen. Desalniettemin is het bedrijf toch in moeilijkheden geraakt en was het aanvragen van een opschorting nodig. Deze wordt alleen verleend door de rechtbank als de mogelijkheden voor een succesvolle reorganisatie als reëel worden beoordeeld.
Eind vorig jaar werd Veldeman overigens nog volledig eigenaar van een groep van zo'n 300 beddenspeciaalzaken in Frankrijk.

 

P.S. 16-03-2023: In een reactie stelt Veldeman dat het niet klopt dat het bedrijf tijd nodig heeft om te herstructureren. De procedure is volgens marketing & communicatie coördinator Jolien Monnissen alleen aangegaan om een bestaand akkoord juridisch correct af te handelen en maakt deel uit van een groot, toekomstgericht transformatieplan waar het bedrijf momenteel de laatste hand aan legt. Dit met als doel om ons bedrijf financieel en operationeel te verstevigen.'

 

Daarnaast wil Monnissen additioneel nog graag verduidelijken dat voorlopige opschorting' niet slaat op het betalen van schuldeisers, maar wel op de tenuitvoerlegging van bepaalde rechten van schuldeisers, wat volgens haar een compleet ander gegeven is.

 

Tenslotte geeft ze aan dat Veldeman al in de loop van april de afronding van het toekomstgericht transformatieplan verwacht naar buiten te kunnen brengen.

 

P.S. 19-07-2023: De rechter heeft het reorganisatieplan afgewezen en Veldeman alsnog definitief failliet verklaard.Links

www.velda.net
www.veldeman.com
www.vel-you.com
www.maisondelaliterie.fr
www.meubelbeurs.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, fabrikant, leverancier, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, failliet, faillissement, faling, boeken neerleggen, insolventie, bankroet, doorstart, herstart, 430621701, 436960848, veldeman #velda, #veldeman, #velyou, #maisondelaliterie, #meubelbeurs

Gerelateerd nieuws
Veelzijdige akoestische platen
Op Architect@Work in Zaandam liet Print Acoustics zien dat het bedrijf niet alleen nieuwe akoestische oplossingen ontwikkelt, maar ook meedenkt over de technische toepassingen van deze producten.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Nog meer Circles op Imm
lees verder
Hogere omzet woninginrichting
In augustus heeft de Nederlandse retail 5,9% meer verkocht. Food steeg met 6,3%, non food met 4,3%. De omzet van onder andere woninginrichting is deels gestegen.
lees verder
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden