Nieuwe Roxxane van Nimbus

Vrijdag 19 juli 2019

Je hebt bureaulampen en 'I love Roxxane' van Nimbus. Dit prachtige bureauarmatuur is kortgeleden vernieuwd en verbeterd.
Nieuwe Roxxane van Nimbus
Nieuwe Roxxane van Nimbus Nieuwe Roxxane van Nimbus Nieuwe Roxxane van Nimbus Nieuwe Roxxane van Nimbus

De Roxxane van de Duitse verlichtingsfabrikant Nimbus is een van de meest succesvolle Nimbus-armaturen, zo stelt het bedrijf uit Stuttgart. De bureaulamp is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met de Berlijnse ontwerper Rupert Kopp. Nimbus-directeur Dietrich Brennenstuhl herinnert zich dat bij de introductie van de Roxxane in 2012 iedereen haar al wilde hebben.

Kortgeleden is deze fraaie, fijn vormgegeven, makkelijk te verstellen en zeer degelijke bureaulamp geherintroduceerd met betere lichtprestaties en nieuwe kleuren.

Er zijn twee uitvoeringen van de bureaulamp: de Roxxane Office (1.500 lumen!) en de Roxxane Home (900 lumen), de laatste in twee hoogten. Allen blijven verkrijgbaar in zwart en zilver en de Office-versie ook in neonrood (foto 1). Nieuw zijn de matwitte (foto 4) en uiterst gedistingeerde donker bronzen (foto 5) versie.

De Office-versie wordt overigens ook geleverd zonder basis, maar met tafelklemmen voor montage op een tafelblad. De Office-versie verschilt ook van Roxxane Home met zijn bredere diffuser voor efficiëntere verlichting van werkoppervlakken. Alle versies van de Roxxane hebben een 'touchless gesture control' - een handige manier om de armatuur te bedienen en te dimmen.

Niet direct zichtbaar is dat de led-bron geheel flikkervrij is, wat prettig bij video/conference opnamen is. Met een verhoogde CRI (Color Rendering Index) naar boven de 90 is het licht daarnaast van hoge kwaliteit: het biedt niet alleen een hoge lichtopbrengst (bijna twee keer zo helder als de vorige versie), maar geeft ook een realistisch kleurbeeld en voelt bijzonder warm aan.

Nimbus, dat kortgeleden nog nieuwe Module Q-armaturen bracht, wordt in België vertegenwoordigd door Light & NRJ uit Everberg en in Nederland door Koenenco uit Vught.
Links

www.nimbus-group.com
www.nimbus-group.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, Nimbus, relaunch, bureauarmatuur Roxxane, designicoon #nimbus, #nimbusgroup, #roxxane, #lightnrj, #koenenco

Gerelateerd nieuws
Design Tales in muurafwerking
Design Tales, een agenturenbedrijf voor meubelen en verlichting heeft een bijzondere uitbereiding. Het bedrijf wordt de Nederlandse ambassadeur van St. Leo.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
Nieuwe directeur Light + Building
De volgende editie van de biŽnnale Light + Building in 2022 staat onder de hoede van een nieuwe directeur.
lees verder
Welten By Eve
Pascal Welten is vanaf vandaag aan de slag gegaan bij de het verlichtingslabel By Eve uit Schilde.
lees verder
 
Lola, lo-lo-lo-lo-lola
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden