Nieuwe Roxxane van Nimbus

Vrijdag 19 juli 2019

Je hebt bureaulampen en 'I love Roxxane' van Nimbus. Dit prachtige bureauarmatuur is kortgeleden vernieuwd en verbeterd.
Nieuwe Roxxane van Nimbus
Nieuwe Roxxane van Nimbus Nieuwe Roxxane van Nimbus Nieuwe Roxxane van Nimbus Nieuwe Roxxane van Nimbus

De Roxxane van de Duitse verlichtingsfabrikant Nimbus is een van de meest succesvolle Nimbus-armaturen, zo stelt het bedrijf uit Stuttgart. De bureaulamp is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met de Berlijnse ontwerper Rupert Kopp. Nimbus-directeur Dietrich Brennenstuhl herinnert zich dat bij de introductie van de Roxxane in 2012 iedereen haar al wilde hebben.

Kortgeleden is deze fraaie, fijn vormgegeven, makkelijk te verstellen en zeer degelijke bureaulamp geherintroduceerd met betere lichtprestaties en nieuwe kleuren.

Er zijn twee uitvoeringen van de bureaulamp: de Roxxane Office (1.500 lumen!) en de Roxxane Home (900 lumen), de laatste in twee hoogten. Allen blijven verkrijgbaar in zwart en zilver en de Office-versie ook in neonrood (foto 1). Nieuw zijn de matwitte (foto 4) en uiterst gedistingeerde donker bronzen (foto 5) versie.

De Office-versie wordt overigens ook geleverd zonder basis, maar met tafelklemmen voor montage op een tafelblad. De Office-versie verschilt ook van Roxxane Home met zijn bredere diffuser voor efficiëntere verlichting van werkoppervlakken. Alle versies van de Roxxane hebben een 'touchless gesture control' - een handige manier om de armatuur te bedienen en te dimmen.

Niet direct zichtbaar is dat de led-bron geheel flikkervrij is, wat prettig bij video/conference opnamen is. Met een verhoogde CRI (Color Rendering Index) naar boven de 90 is het licht daarnaast van hoge kwaliteit: het biedt niet alleen een hoge lichtopbrengst (bijna twee keer zo helder als de vorige versie), maar geeft ook een realistisch kleurbeeld en voelt bijzonder warm aan.

Nimbus, dat kortgeleden nog nieuwe Module Q-armaturen bracht, wordt in België vertegenwoordigd door Light & NRJ uit Everberg en in Nederland door Koenenco uit Vught.
Links

www.nimbus-group.com
www.nimbus-group.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, Nimbus, relaunch, bureauarmatuur Roxxane, designicoon #nimbus, #nimbusgroup, #roxxane, #lightnrj, #koenenco

Gerelateerd nieuws
DC Opalic van Halo Design
Het Deense verlichtingsmerk Halo Design zet de nieuwe collectie DC Opalic in de schijnwerpers.
lees verder
Senzadelli nieuws op DWI
Meubelfabrikant Senzadelli, bracht afgelopen Vakbeurs in DWI (De Woonindustrie) nieuws. Ook te zien aankomende maandag 7 oktober op de MarketdayXL.
lees verder
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Restaurant ETC geopend
Na een zomer vol werkzaamheden was het op 23 september tijd voor de opening van het nieuw restaurant van het ETC Design Center Europe. De feestelijkheden vormden de afsluiting van de eerste vakdag.
lees verder
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday Ún de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden