Luxueuze gouden lamp

Donderdag 12 januari 2023

Slamp werd in 1994 opgericht door Roberto Ziliani in Pomezia (Rome) met als doel de wereld van de verlichting opnieuw te interpreteren door lichte en kleurrijke objecten te creëren. Het bedrijf viert de 10e verjaardag van een van zijn bekendste lampen, Clizia.
Luxueuze gouden lamp
Luxueuze gouden lamp Luxueuze gouden lamp Luxueuze gouden lamp

Alle lampen van het Italiaanse designmerk Slamp zijn handgemaakt van flexibele technopolymeren die de creatie van goed gestructureerde en complexe vormen mogelijk maken. Talrijke architecten en ontwerpers hebben in de loop der jaren met het bedrijf samengewerkt, te beginnen met Alessandro Mendini in 1996 en verder met internationaal bekende namen als Nigel Coates, Zaha Hadid, Daniel Libeskind, Doriana en Massimiliano Fuksas, Robert Wilson, Aldo Cibic, Studio Job, Analogia Project, Marcantonio.

 

De lamp Clizia is ontworpen door Adriano Rachele. De naam verwijst naar de mythologische nimf die, afgewezen door de zonnegod, werd getransformeerd in een zonnebloem. Clizia, bestaat uit geometrische in elkaar grijpende vierkante elementen van Opalflex® of Cristalflex®, een recycleerbaar materiaal dat tegelijkertijd extreem licht en zeer sterk is.

 

Voor de tiende verjaardag van het model is Clizia beschikbaar in een speciale en kostbare afwerking in goud, onder de naam Clizia Mama non Mama Gold. Dit verwijst naar de Italiaanse naam voor het spelletje ‘ze houdt wel van mij, ze houdt niet van mij’.  Terwijl het verguldingsproces tot nu toe werd bereikt door het metalliseren van het technopolymeer, verkent Slamp met dit project voor het eerst een innovatieve technologie, waarbij koud een tweezijdige gouden folie op het materiaal wordt aangebracht die het oppervlak een verfijnde textuur met craquelé-effect kan geven.

 

Clizia Mama non Mama Gold is verkrijgbaar als hanglamp, wand-/plafondmodel - mini, medium en large - en als tafelmodel met oplaadbare batterij (basis in zwart of wit) en wordt ook gepresenteerd in een majestueuze oversized hangversie met een diameter van 130 cm.Links

www.slamp.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, plafondlamp, tafellamp, licht, led, verlichting, led, armatuur, design, #slamp, #cliziamamanonmamagold

Gerelateerd nieuws
30e lamp Secto Design
De nieuwe Kumulo hanglamp is een toevoeging aan de houten verlichtingscollectie van het Finse Secto Design. Het model is geïnspireerd door besneeuwde bomen en zomerse cumuluswolken.
lees verder
Uitblinkers Woonbranche
Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
lees verder
Buitenlandse vestiging Tica
Tica opent een buitenlandse vestiging in België via de overname van het Brussels International Cash & Carry Center in de Brussels International Trade Mart.
lees verder
Touw in handen hebben
De lampencollectie Rope van Blomus is uitgebreid met twee bijpassende bijzettafels voor buiten. Deze zijn perfect voor het terras, balkon of tuin.
lees verder
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden