Italiaans licht met Benelux tintje

Maandag 25 januari 2021

De Italiaanse verlichtingsfabrikant Prandina introduceert verschillende nieuwe armaturen. Wij zetten er twee in de spotlights, die een link met BelgiŽ en Nederland hebben.
Italiaans licht met Benelux tintje
Italiaans licht met Benelux tintje Italiaans licht met Benelux tintje

Tulipa heeft volgens Prandina de zachtheid van een bloem. De hanglamp is ontworpen door de Khamai Studio uit Barcelona. Het Nederlandse landschap en de kenmerkende vorm van de tulp vormden de inspiratie. De lamp bestaat uit een cilindrische element, die het licht naar beneden leidt. Deze vorm is verpakt in een dubbel metalen bloemblad dat een beetje opengaat en een glimp van de interne structuur prijsgeeft.

 

De lamp is beschikbaar in acht kleurencombinaties. Het externe bloemblad, wit of zwart, gaat vergezeld van een zelfdragende stoffen kabel en een plafondkap van dezelfde kleur. Dit wordt gecombineerd met de interne buis, in goud-, koper- of zwartchroom.

 

Met de Diver-collectie overtreft Prandina naar eigen zeggen de typische limieten van geblazen glas en creëert het licht. De Diver-collectie komt voort uit de samenwerking met de Belgische studio Serge Cornelissen en Robert Cornelissen, gespecialiseerd in het ontwerp van architectonische verlichtingssystemen. De collectie is geïnspireerd op de eerste manier van diepzeeduiken, in een klokvormige structuur.

 

De collectie bestaat uit een complete reeks tafel-, plafond-, wand- en pendellampen in verschillende maten. Bewaard in een kristallen cilinder, wordt het licht verstrooid door een opaal geblazen glas. De metalen kern is bedekt met klassieke en verchroomde koper- en messingafwerkingen of met minimalistische en eigentijdse matwitte en zwarte afwerkingen. De LED lichtbron is verkrijgbaar in twee kleurtemperaturen, 2.700K of 3.000K.

 

De firma We Contact uit Heiloo vertegenwoordigd Prandina in Nederland, Belgische klanten kunnen rechtstreeks contact opnemen met het Italiaanse bedrijf.Links

www.prandina.it
www.wecontact.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, wandlamp, tafellamp, licht, led, verlichting, dim, led, armatuur, design, #prandina, #wecontact

Gerelateerd nieuws
 
Grote meerderheid wil winkels open
lees verder
Woonwinkels moeten weer open !
Centrummanagers, ondernemers- en binnenstadverenigingen roepen massaal op om 3 maart de deuren te heropenen, omdat de situatie voor de winkels niet meer houdbaar is. Dit blijkt mede uit de dramatische omzetcijfers van januari.
lees verder
 
Caboche plust
lees verder
Woonbranche luidt de noodklok
De Nederlandse woonbranche doet in een brief aan het kabinet een dringende oproep om de woonwinkels te heropenen. De orderportefeuilles zijn nagenoeg leeg en de branche dreigt ook niet in aanmerking te komen voor steunmaatregelen.
lees verder
De zes IMM trends voor 2021-22
Welke effecten heeft de coronapandemie op het interieur? Welke trends zijn van invloed op de ontwikkeling en productie van meubels? En welke impact hebben de maatschappelijke veranderingen op het consumentengedrag in de interieurmarkt?
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden