Introductie Extensu

Vrijdag 17 november 2023

Textiles and More en Mflor presenteerden onlangs het nieuwe merk Extensu voor een aantal genodigden uit de projectmarkt.
Introductie Extensu
Introductie Extensu Introductie Extensu Introductie Extensu Introductie Extensu

Onlangs presenteerde Mflor en Textiles and More in de Lochal (Tilburg) de nieuwe vloeren van Extensu aan een select gezelschap van projectinrichters en interieurarchitecten (projectgericht). Het programma bestond uit ee  introductie over duurzaamheid van Marijn Muller, deskundige op dit gebied. Hij gaf een toelichting over de SDG (Sustainable Development Goals) van de VN en ging specifieker in op de CSRD wetgeving die op korte termijn wordt ingevoerd in Europa. Deze lijkt in eerste instantie meer te zijn voor de grotere bedrijven, maar MKB bedrijven krijgen hier ook mee te maken (dus ook ontwerpers, bouwers) in verband met het aanleveren van data en dergelijke.

 

Hij benadrukte dat de ontwikkeling van dit type vloeren past in de toepassing van bijvoord Biophilic Design: gezonde gebouwen en leven/werken in een gezonde omgeving.

 

Mflor presenteerde het merk Extensu en gaf een uitgebreide toelichting over de voordelen en duurzaamheid van polypropyleen vloeren. Dit type vloeren is oonder andere weekmakervrij, voorzien van diverse duurzaamheidslabels, en is volledig recyclebaar en herbruikbaar voor onder andere nieuwe vloeren. Daarmee spelen ze in op de groeiende vraag naar duurzaam bouwen en het gebruik van de geschikte materialen hiervoor.

 

En natuurlijk moeten de vloeren er ook gewoon goed uitzien. De twee Natur-collecties hebben een haast niet van echt te onderscheiden houtdessin. De Okavan-collectie (geïnspireerd op de Okavango Delta) biedt een vriendelijk eiken dessin in vijf aantrekkelijke kleuren en de Serengi-collectie (geïnspireerd op het Serengeti National Park) heeft een stoere dennenhout-look en is eveneens verkrijgbaar in vijf krachtige, natuurlijke kleuren.

De Kultur tegelcollectie heet Acropol en is geïnspireerd op De Acropolis. Deze collectie heeft een mooi steendessin in vier moderne kleuren.

 

De producten zijn per direct leverbaar en het merk wordt ondersteund door een brochure, website diverse POS-materialen. Voor interieurarchitecten zijn er 3D textures van de vloeren beschikbaar in de SketchUp 3D warehouse. De collectie wordt naast projectinrichters tevens aangeboden aan een select aantal dealers (via Peitsman), die een duurzaam product graag willen adviseren aan de klant.

 

Na de introducties en uitgebreide discussie volgde een rondleiding door de Lochal. Een prachtig voorbeeld van industrieel erfgoed, dat is omgebouwd tot een ontmoetingsplaats voor de hele gemeenschap.Links

www.extensu.com
www.mflor.com
www.textilesandmore.com
www.peitsman.nl

Tags

nieuws, interieur, vloeren, elastischevloeren, polypropyleen, ppvloeren, duurzaamheid, weekmakervrij, ftalaatvrij, recycling, circulair, emissie, keurmerken, introductie, presentatie, rondleiding, erfgoed, industrieel, ontmoetingsplaats, bibliotheek, #textilesandmore, #mflor, #marijnmuller, #lochal, #extensu, #peitsman

Gerelateerd nieuws
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden