Raw Materials noviteiten

Vrijdag 17 november 2023

Groothandel Raw Materials komt dit najaar met een breed scala nieuwe producten. Meubels van travertijn, van FSC-gerecycled teakhout en lampen van rotan.
Raw Materials noviteiten
Raw Materials noviteiten Raw Materials noviteiten Raw Materials noviteiten Raw Materials noviteiten

Travertijn is een sedimentair gesteente dat wordt gevormd door calciumcarbonaatmineralen uit zoet water, zoals bronnen en meren. Het woord 'travertijn' is een afleiding van het Latijnse woord 'van Tibur', nu bekend als Tivoli, vlakbij Rome. Raw Materials verdeelt een brede collectie meubels onder de noemer Travertin (foto 1), zoals deze salontafels.

 

Alle Wave lampen van Raw Materials (foto 2) zijn handgemaakt van rotan. Rotan is een klimpalm of liaan die bomen als steun gebruikt en tot 100 meter lang kan worden. De Chalk hanglampen (foto 3) zijn handgemaakt van een ecomix die bestaat uit oude kranten, krijtpoeder en lijm. Elk nieuw ontwerp wordt eerst gemaakt in gips. Vervolgens wordt het blok doormidden gesneden en dit zijn de twee mallen. Gips mallen zijn slechts 10 tot 12 keer te gebruiken. De Chalk serie bestaat ook uit schalen en vazen.

 

Alle Louvre meubelen (foto 4) zijn gemaakt van FSC-gerecycled teakhout uit Indonesië. Deze collectie heeft een retro uitstraling door het lattenontwerp. De moderne Bullnose consoletafel tenslotte is gemaakt van mangohout. Deze houtsoort is duurzaam omdat het een bijproduct is van een toch al bloeiende industrie: mangofruit. Na het leven van de boom als voedselproducent krijgt het hout een tweede leven als meubelstuk. De organische vorm van de tafel is afgerond, zowel aan de zijkanten als aan de onderkant.Links

www.rawmaterials.nl

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, retail, winkelformule, inkoop, inkoopvereniging, inkoopcombinatie, samenwerking, rebrand, #rawmaterials

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden