Headlam over open confectie

Vrijdag 24 januari 2020

Groothandel Headlam merkt dat open geweven stoffen populair zijn bij de consument. Om deze stoffen nog beter tot hun recht te laten komen geeft het bedrijf confectie advies.
Headlam over open confectie
Headlam over open confectie Headlam over open confectie

Een grove open geweven stof geeft de ruimte volgens Headlam een stoere, maar ook luxe uitstraling. In de Mart Visser Designs to Decorate collectie van het bedrijf zitten een aantal grove open geweven stoffen, waaronder andere de Love to Knit, Dress to Kill en Basic Instinct.

 

Dress to kill en Basic instinct zijn beide open geweven stoffen die volgens de groothandel een wat andere benadering verdienen. Voor het recht kunnen knippen van de stof wordt geadviseerd de stof 'recht op draad', in dit geval 'recht op maas' te knippen. Hierbij moet een zijkant aangehouden worden om de lengte van de stof te bepalen.

 

Voor de bovenzijde adviseert Headlam een enkele of dubbele plooi, retour plooi enkel en retour plooi dubbel. Technisch gezien kan de stof met een wave plooi gemaakt worden. Dan blijven de touwtjes aan de achterzijde echter goed goed zichtbaar. Op ringen is niet mogelijk, deze stof is te open en piept tussen de ring uit. Het bedrijf adviseert daarnaast trekstangen voor het open en dicht trekken van de gordijnen.

 

Voor de verwerking van de onderzijde geeft Headlam het advies dat de hoogtemaat bij dit type stof meestal iets afwijkt van de exact opgegeven hoogtemaat. De stof stotend of slepend verkopen is daarom aan te raden, 3 tot 5cm langer al voldoende. Doordat het een open geweven stof betreft zit er wat meer rek in de stof, dit is daardoor moeilijk exact op lengte te verwerken. Er kan een dubbele, doorgestikte zoom in de stof gemaakt worden, een blindzoom is niet mogelijk. Er kunnen gewoon zijzoompjes in gemaakt worden, doorstikken kan, blindzomen niet.Links

www.headlam.nl
www.lifestyle-interior.nl
www.martvisser.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, vloer, leggen, vloeren, parket, vloerbedekking, pvc, vinyl, stroken, plank, steen, keramisch, keramiek, tegel, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, profielen, gordijn, raambekleding, raamdecoratie, rolgordijn, plissé, verkoop, confectie, textiel, bekleding, behang, wandbekleding, stofferen, stoffering, meubelstof, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, meubelbekleding, naamswijziging, naamsverandering, Lethem Vergeer, Lethem-vergeer, Silvester, Interplan, Headlam, Lifestyle Interior, Lifestyle-interior, Lifestyleinterior, groothandel, grossier, mart visser, haute couture, mode, design, #headlam, #martvisser, #lifestylelnterior

Gerelateerd nieuws
 
Economische crisis dodelijker dan corona
lees verder
Textielinitiatieven tegen corona
De coronacrisis heeft veel negatieve gevolgen. Moeilijke tijden halen in veel gevallen echter ook het beste in mensen naar boven. Verschillende bedrijven in de woonbranche zetten zich in om de crisis te bestrijden.
lees verder
Veiligheidsprotocol woonwinkels
Inretail heeft het protocol ‘Veilig winkelen’ dat samen met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken werd ontwikkeld aangevuld met branchespecifieke protocollen.
lees verder
Salone del Mobile 2020 vervalt
Het zal niet meer als een grote verrassing komen: vanwege de corona-crisis vervalt de 2020-editie van Salone del Mobile in Rho - Milaan. De beurs wordt pas weer in 2021 gehouden.
lees verder
Geen compensatie woonwinkels
Nederlandse woonwinkels komen niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling, de noodsteun vanwege corona. Het ministerie maakt zichzelf belachelijk door deze retailers niet als rechtstreeks getroffen te bestempelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden